- Obecnie brak na magazynie
Ĺťywe i wyraziste, z odważnymi aromatami limonki, marakui i mandarynki, które są soczyste i ukazują szczegóły litsea, werbeny cytrynowej i liści limonki makrut, podkreślone żywą nutą kwasowości.
Owocowe nuty idealnie komponujące się z owocami morza i sushi.
Opis
Owocowe nuty idealnie komponujące się z owocami morza i sushi.
Ĺťywe i wyraziste, z odważnymi aromatami limonki, marakui i mandarynki, które są soczyste i ukazują szczegóły litsea, werbeny cytrynowej i liści limonki makrut, podkreślone żywą nutą kwasowości.
Intensywny smak z nutami ziół takich, jak pokrzywa i kwiat czarnego bzu. Wytrawność wina uzupełnia się z aromatami owoców tropikalnych i skórki cytryny.
Nowozelandzki Pinot Noir z Winnicy Lawson's Dry Hills to przykład dobrze zrównoważonego Pinot Noir'a, który charektar zawdzięcza aż 10 miesięcznym leżakowaniem w dębowej beczce. Wino ma jasnoczerwoną barwę, a w smaku jest przyjemnie owocowe z nutami vanilli i kakao. Lekko zaznaczone taniny
Włoskie wino o słomkowym kolorze z dodatkiem złotych refleksów. W smaku posiada delikatny smak jabłka, gruszki i głogu z cytrusowymi aromatami. Idealnie nadaje się do dań z białym mięsem i szparagów.
W każdym łyku tego wina wyczujemy wyraźne nuty owoców oraz kwiatów. Na podniebieniu uraczy nas delikatnością oraz świeżością. Świetnie nada się jako dodatek do przystawki.
Białe wino o delikatnym aromacie. Wyczuwalne akcenty kwiatów, przypraw oraz białych owoców- brzoskwini i śliwki. W smaku mocno owocowe z odświeżającą nutą cytrusów. Pełne i rześkie o długim finiszu.
Różowe półsłodkie wino, stworzone z jednego z najstarszych szczepów: muscata. Wino pochodzące z Ukrainy.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Te Lubuskie Wino z odmiany Chardonnay charakteryzuję się wyjątkowym aromatem gruszek, jabłek oraz agrestu.
Wino idealne do owoców morza, drobiu i makaronów
Wermut Carlo Alberto jest produktem doskonałym, unikalnym na skalę światową, uprzywilejowanym dzięki rzadkim składnikom i starożytnym procedurom, które wymagają doświadczenia, wiedzy, delikatności i niezwykłej cierpliwości.
Przyjemne nuty czerwonych owoców w musującym winie. Ciekawa butelka o oryginalnym kształcie i zaskakujących nutach smakowych.
Półwytrawne Sake o owocowym i kwiatowym aromacie. Idealnie zbalansowana z elementami cytryny oraz skórki pomarańczy. Idealna do ryb, lekko pikantnych dań czy sałatek.
Dominują typowe dla Sauvignon Blanc aromaty agrestu, kiwi oraz świeżych ziół. Chenin Blanc natomiast wzbogaca smak nutami polnych kwiatów i jabłek.
W ustach wino jest orzeźwiające, skoncentrowane i czyste. Przez kremową teksturę przebija się wyraźna kwasowość.
Długi, zdecydowany finisz.
Półsłodka madera ze szczepu Tinta Negra, tworzona metodą estufagem i dojrzewająca przez co najmniej 3 lata w dębowych beczkach. Charakteryzuje się złocisto-brązową barwą oraz urzekającym bukietem nut morelowego dżemu, suszonych owoców, fig, miodu i karmelu. Na podniebieniu elegancka i harmonijna, z dobrze wyważoną kwasowością i czystym, długim finiszem.
Świeże wino o bardzo owocowym aromacie. Subtelne oraz delikatne z charakterystyczną mineralnością. Wino leżakowało w kadziach ze stali nierdzewnej. Idealne do rybi serów.
Wytrawne białe wino z odmiany Chardonnay, dojrzewające w stalowych zbiornikach, utrzymane w lekkiej i świeżej stylistyce. Dominują w nim aromaty jabłek i zielonych owoców tropikalnych, wzbogacone wyraźnymi akcentami ziół. Doskonałe jako towarzysz dań z ryb i owoców morza.
Niepoort's Ruby Port dojrzewa średnio trzy lata. Winogrona użyte do tej butelki pochodzą z regionu Cima Corgo w dolinie Douro. Wino starzone jest w dużych drewnianych beczkach. Czyste, jasne i owocowe Porty. Powinno być pite młode i nie wymaga dekantacji.
To wino prezentuje charakterystyczne dla szczepu Cabernet Sauvignon aromaty - ciemne owoce, takie jak czarna porzeczka i jeżyna, uzupełnione delikatnym czarnym pieprzem, nutami mentolu oraz subtelnymi akcentami zielonej papryki. W tle można wyczuć rozmaryn i inne aromatyczne zioła, po chwili pojawiają się nuty fioletowych kwiatów.
Stanowcze wino o zrównoważonej kwasowości z charakterną, lekko pikantną taniną.