- Obecnie brak na magazynie
Ĺťywe i wyraziste, z odważnymi aromatami limonki, marakui i mandarynki, które są soczyste i ukazują szczegóły litsea, werbeny cytrynowej i liści limonki makrut, podkreślone żywą nutą kwasowości.
Owocowe nuty idealnie komponujące się z owocami morza i sushi.
Opis
Owocowe nuty idealnie komponujące się z owocami morza i sushi.
Ĺťywe i wyraziste, z odważnymi aromatami limonki, marakui i mandarynki, które są soczyste i ukazują szczegóły litsea, werbeny cytrynowej i liści limonki makrut, podkreślone żywą nutą kwasowości.
Intensywny smak z nutami ziół takich, jak pokrzywa i kwiat czarnego bzu. Wytrawność wina uzupełnia się z aromatami owoców tropikalnych i skórki cytryny.
Wino czerwone, wytrwane o wyraźnej ciemnoczerownej barwie. Wino to przez 20 miesięcy leżakowało w beczkach w piwnicach żagańskiego klasztoru Kanoników Regularnych.
Białe, półwytrawne wino, wyprodukowane w pełni ze szczepu Johanniter. Jego delikatnie kwiatowy charakter sprawia, że idealnie nadaje się jako aperitif do dań z ryby, drobiu czy owoców morza.
Villa Wolf Pinot Noir Rosé Sekt to eleganckie, wytrawne wino musujące z niemieckiego regionu Palatynat, stworzone w 100% ze szczepu Pinot Noir. Zachwyca delikatnym, bladoróżowym kolorem oraz drobnymi, orzeźwiającymi bąbelkami, które podkreślają jego świeży charakter. W aromacie dominują soczyste nuty czerwonych owoców – maliny, truskawki i czerwona porzeczka, tworząc apetyczny, lekko owocowy profil. Na podniebieniu wino jest rześkie, dobrze zbalansowane, z przyjemną kwasowością i lekką strukturą, która dodaje mu elegancji. Idealne jako aperitif, do letnich sałatek (np. caprese) lub lekkich przekąsek. Najlepiej smakuje podawane schłodzone do temperatury 6°C. Villa Wolf to połączenie nowoczesnej winifikacji z tradycją regionu.
Wino to jest połączeniem kilku szczepów, takich jak Merlot, Cabernet Sauvignon oraz Cabernet Franc. Jego aromat oraz smak są efektem międzyinnymi leżakowania przez 15 miesięcy w dębowych beczkach. W każdym łyku towarzysza nam nuty ciemnych owoców oraz tanin.
Destylat z ryżu wyprodukowany w Hyogo - stolicy sake w Japonii. W procesie wytwarzania alkoholu zadbano, aby wszystkie produkty były lokalne oraz, aby każdy etap został dopilnowany i wykonany własnoręcznie przez mistrza. W smaku świeży, lekki z delikatną owocową słodyczą.
Rozkoszuj się zachwycającym wybuchem smaku, który oferuje wino bezalkoholowe, uchwycające esencję świeżych owoców. Ten orzeźwiający napój charakteryzuje się orzeźwiającym i wyraźnie owocowym profilem, w którym słodycz soczystych gruszek i białych brzoskwiń idealnie przeplata się z żywymi aromatami cytrusowymi. Z wyrazistymi nutami żółtych jabłek i brzoskwiń jest doskonałym wyborem na każdą okazję, zapraszając do delektowania się każdym łykiem!
Po przelaniu do kieliszka, pojawi nam się wino i barwie dojrzałej wiśni. W aromacie wyczujemy czerwone owoce pestkowe, czekoladę deserową z lekko dymną nutą w tle. W smaku natomiast uraczą nas przede wszystkim wiśnie, jeżyny, jagody, pestka. Lekkie, o delikatnie podwyższonej kwasowości oraz bardzo łagodne taniny. Wino dojrzewało w dębowych beczkach w piwnicach żagańskiego klasztoru Augustianów.
Hiszpańskie, wytrawne wino typu sherry. Aby uzyskać swój charakter, dojrzewało ono niemalże 12 lat. Wyczujemy w nim suszone owoce czy orzechy. Wino świetnie zbalansowane i zrównoważone z długim finiszem.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Te Lubuskie Wino z odmiany Chardonnay charakteryzuję się wyjątkowym aromatem gruszek, jabłek oraz agrestu.
Wino idealne do owoców morza, drobiu i makaronów
Rześkie i owocowe Prosecco. Umiarkowana, lekka kwasowość.
Ta zgrabna połówka butelki dobrze wycenionej, wzmocnionej, intensywnej pyszności jest pięknie prezentowana w drewnianej skrzynce. Nie żeby skrzynka zwiększała przyjemność picia tego głęboko wypalonego złotego płynu, ale sprawi, że będzie to piękny prezent.
Japońskie wino ryżowe o delikatnym, słodkim posmaku. Charakteryzuję się jasnym, słomkowym kolorem. Najlepiej smakuje podawane na ciepło, w towarzystwie dań kuchni azjatyckiej.
Węgierskie wino o żółtym kolorze i bogatym aromacie owoców kwiatów i świeżych owoców. Delikatne, lekki i orzeźwiające. Idealnie współgra z sałatkami i lekkimi przekąskami.
Różowe Frizzante czyli wino wytrawne lekko musujące. Charakteryzuję się świeżością i rześkością. W bukiecie dominują poziomki i truskawki
Rocznik 1997 był debiutem tej niezwykłej mieszanki Cabernet Sauvignon i Malbec, ustanawiając nowy punkt odniesienia dla win południowoamerykańskich. Catena Zapata, znana ze swojego oddania jakości i innowacji, stworzyła to wino, aby pokazać potencjał argentyńskiego terroir. Doskonałość mieszanki została potwierdzona zwycięstwami w serii degustacji w ciemno, w których przewyższyła wiele cenionych cuvée z całego świata. Wybitny rocznik 2004 kontynuuje tę tradycję doskonałości.
To wino to 100% Pinot Noir z Leyda Valley. Piękna, błyszcząca barwa. W aromacie wyczuwamy dominację czerwonych owoców: malin i wiśni.