- Obecnie brak na magazynie
Terrazas Reserva Chardonnay to białe, wytrawne wino z Mendozy w Argentynie.
Kolor wina jest jasnożółty i przejrzysty. Wyczuwalne buty cytrusowe oraz grejpfruta. W smaku przyjemne z delikatną mineralną nutą.
Opis
Kolor wina jest jasnożółty i przejrzysty. Wyczuwalne buty cytrusowe oraz grejpfruta. W smaku przyjemne z delikatną mineralną nutą.
Terrazas Reserva Chardonnay to białe, wytrawne wino z Mendozy w Argentynie.
Wino skomponowane w 100% ze szczepu Chardonnay. Piedemonte Chardonnay to wino pełne aromatów - egzotyczne owoce przeplatają się z nutami białych kwiatów. W ustach świeże i przyjemne, z idealnie zbalansowaną kwasowością.
W nosie mineralne, świeże,delikatnie cytrusowe. Lekkie ciało wypełnia wyczuwalna kwasowość. Podawać z owocami morza, twardymi serami i rybami.
Organiczne wino z Chillijskiej winnicy Emiliana. Charakteryzuję się kwiatowo-owocowymi aromatami w szczególności liczi.
Cava to hiszpańskie wino musujące, wykonane metodą tradycyjna z tamtejszych szczepów. Codorniu Clasico Semi Sec to cava, w której wyczujemy aromaty świeżych cytrusów oraz jabłek w akompaniamencie gęstych bąbelków, powstaje z klasycznych dla tego stylu szczepów - Macabeo, Parellady i Xerello.
Smak Półwytrawny
Ciepły klimat Roztocza, idealnie łagodne wzgórza oraz lessowe gleby tworzą doskonałe warunki do uprawy winorośli i innych owoców. Winiarnia Zamojska czerpie z tego bogactwa natury oraz z najlepszych tradycji polskiego winiarstwa. Wiśniowe, czerwone, półsłodkie. Pełne wiśniowych aromatów. Charakterystyczne owocowy nuty. Delikatna słodycz
Charakteryzuje się nutami kwiatowymi połączonymi z owocami cytrusowymi, mango oraz brzoskwini. Pomimo wysokiej ilości cukru smak jest doskonale zbalansowany.
Wino musujące wykonane w pełni ze szczepu Pinot Noir, rosnącego w województwie Lubuskim w winnicy Aris. Wino charakteryzuje się lekko różową barwą, która skrywa aromaty świeżych cytrusów oraz owoców leśnych.
Bezalkoholowe wino ze szczepu Cabernet Sauvignon o rubinowej barwie pochodzące z Niemiec.
Catena Zapata Malbec Argentino to znak rozpoznawczy argentyńskiego winiarstwa, odzwierciedlający pionierskiego ducha i oddanie jakości, których rodzina Catena przestrzega od pokoleń. Pochodzące z drobiazgowej selekcji winorośli w najlepszych partiach winnic należących do rodziny, wino to ukazuje wyjątkowy terroir Mendozy.
Winorośl Zapata jest starannie uprawiana, aby uzyskać minimalną ilość winogron, co skutkuje intensywnym stężeniem smaku. Po zbiorze winogrona przechodzą mikrofermentację w nowych beczkach z francuskiego dębu. Następnie wino jest leżakowane przez 24 miesiące w nowych beczkach z francuskiego dębu, co jeszcze bardziej zwiększa jego złożoność. Produkowane w bardzo ograniczonych ilościach, Catena Zapata Malbec Argentino jest hołdem dla rodzinnego zaangażowania w doskonałość.
Ramos Pinto Porto Ruby to czerwone, słodkie, wzmacniane wino typu Porto, wyprodukowane z odmian Tinta Barroca oraz Touriga Franca, uprawianych w regionie Douro. Charakteryzuje się intensywnymi aromatami owocowymi, przede wszystkim wiśni, jeżyn, śliwek i malin, z nutą cynamonu. Posiada długie i zwięzłe zakończenie.
**Aromat**
Bukiet prezentuje zachwycające słodkie nuty przyprawowe anyżu i cynamonu, uzupełnione subtelnymi nutami krwistej pomarańczy i soczystych dojrzałych migdałów. Mineralne niuanse ucieleśniają wyjątkowe terroir, a finisz wzbogacony jest aromatem dojrzałych migdałów.
**Smak**
Na podniebieniu znajdziesz harmonijną mieszankę dojrzałych, kandyzowanych owoców, przeplatających się z nutą słoności i akcentami cytrusowymi.
**Dania**
Doskonale komponuje się z Risotto alla Milanese oraz różnymi przysmakami z owoców morza.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. W nosie wyczuwalna gruszka oraz agrest. Wino soczyste oraz świeże z jabłkowym finiszem
Wino pochodzące z Trydentu, we Włoszech. Delikatny słomkowy kolor. Na podniebieniu eleganckie z uzupełniającym smakiem świeżości.
Lekkie i owocowe wino cenione za swoją rubinową barwę, czysty i świeży smak oraz delikatne bąbelki. Dominujące aromaty czerwonych owoców z nutą słodyczy.
Altesino's Rosso Toscana jest produkowane z 80% Sangiovese i 20% Merlot i Cabernet Sauvignon winogron, które są ręcznie zbierane z winnic posiadłości.
Wino pochodzące z winnicy Hiki, położonej w okolicach Bytomia Odrzańskiego. Wino z odmiany Gewurztraminer. W nosie wino prezentuje pełną paletę aromatów egzotycznych. W ustach uderzą słodyczą, z wyczuwalnymi aromatami liczi, kwiatu bzu oraz miodu. Doskonały do deserów.
Zapach dojrzałych, ciemnych owoców z przewagą wiśni. W ustach pełne, obfite i bogate w słodycz czerwonych owoców leśnych.
Wyższy poziom cukru resztkowego sprawia, że to prosecco jest idealną pozycją jako dodatek do słodkości. Ponadto uraczy nas typowym owocowymi bukietem oraz delikatnymi bąbelkami.