- Obecnie brak na magazynie
Przyjemne i charakterystyczne aromaty czereśni, pieprzu i ziół. Idealnie komponuje się z makaronami i kuchnią śródziemnomorską.
Wino z Włoskiego regionu Valpolicella. Połączenie szczepów Corwina, Corvignone, Rondinella. Rubinowa barwa skrywa aromaty czerwonych owoców takich jak wiśnie. Gładkie w smaku z zachowaniem harmonii, a leżakowanie w beczkach z dębu slawońskiego nadało mu wyjątkowego charakteru.
Włoskie, wytrawne wino, które powstało ze szczepów Corwina, Corvignone, Rondinella.
Opis
Wino z Włoskiego regionu Valpolicella. Połączenie szczepów Corwina, Corvignone, Rondinella. Rubinowa barwa skrywa aromaty czerwonych owoców takich jak wiśnie. Gładkie w smaku z zachowaniem harmonii, a leżakowanie w beczkach z dębu slawońskiego nadało mu wyjątkowego charakteru.
Przyjemne i charakterystyczne aromaty czereśni, pieprzu i ziół. Idealnie komponuje się z makaronami i kuchnią śródziemnomorską.
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Włoch.
Włoskie Chardonnay, które idealnie oddaje region Veneto, w którym powstało. Gładkie, urzekające w smaku o aromacie owoców.
Włoskie, wytrawne wino o słomkowożółtym kolorze z połączeniem szczepu Chardonnay i Moscato. W smaku delikatne i świeże. Lekko mineralne i bardzo eleganckie. Idealnie komponuje się z rybami, serami i sałatkami.
Rubinowoczerwony kolor z refleksami granatu i intensywny aromat, Banchetto to słodkie wino musujące uzyskane z aromatycznych czerwonych winogron jagodowych uprawianych w Piemoncie.
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Wyczujemy w nim nuty wanilii, dębu, momentami nawet tytoń połączony z czarnymi soczystymi owocami. Długie i gęste na finiszu.
Rześkie i świeże Pinot Grigio o jasnosłomkowej barwie i intensywnym bukiecie świeżych owoców i białych kwiatów. W ustach delikatne i eleganckie, z dobrze zbalansowanymi nutami dojrzałych owoców tropikalnych i jabłek.
Z charakteru spokojne, wytrwane, czerwone wino, pochodzące z włoskiego regionu Abruzja. W znacznej większości wykonane ze szczepu Montepulciano z dodatkiem Merlota. Intensywne w kolorze z wyraźnym aromatem czerwonych owoców, wiśni i jagód, podkreślonymi dębową nutą, którą wino zawdzięcza 12 miesiącom leżakowania w amerykańskich beczkach. Możemy wyczuć w nim również dymny aromat, a także odrobinę wanili.
Wino dojrzewa przez kilka miesięcy w beczkach na osadzie. Intensywnie rubinowana barwa. Aromat pełen jagód, przypraw i wanilii. W smaku gładkie i krągłe z łagodną, miękką taniną. Idealne do duszonych i grillowanych mięs i dojrzewających serów. Spełnia normy wina organicznego i wegańskiego.
Cytrynowy kolor z zielonkawymi odcieniami. Bardzo atrakcyjny i indywidualny aromat zwłaszcza cytrusów i nektarynki. W smaku lekkie, orzeźwiające, dobrze zbalansowane z przyjemną kwasowością i długim finiszem.
Wino dojrzewało przez 12 miesięcy w francuskich i amerykańskich beczkach dębowych. Wyróżnia się przyjemną strukturą i świeżością. W ustach nasuwa nuty starej beczki, drewna i czerwonych owoców.
70% Cabernet Sauvignon, 30% Sangiovese
Novapalma to prosecco powstałe z ekologicznej uprawy to odświeżające wino musujące o aromatach jasnych owoców, bardzo odświeżające.
Połączenie szczepów z odmian Syrah i Moscato. Wino o pięknej, połyskliwej szacie, pełne aromatów kwiatów, czerwonych owoców i jabłek. Delikatnie słodkie i lekko musujące, z przyjemnym, owocowym posmakiem. Idealne na gorące dni. Należy serwować schłodzone.
Włoskie, wytrawne, czerwone wino o ciemnym, rubinowym kolorze i mocno charakterystycznym zapachu ciemnych owoców pestkowych
Wytrawne i intensywne aromaty z dominującymi cytrusami i świeżymi owocami. W ustach żywe, bardzo świeże. Świetnie wyważone z delikatnym jabłkowym finiszem.
Ma głęboki czerwony kolor. W nosie występują wykwintne aromaty dojrzałych owoców i wiśni w alkoholu, którym towarzyszą intensywne nuty przypraw, takie jak cynamon, lukrecja i palona kawa. Na podniebieniu jest ciepłe i pełne mocy, z wyrafinowanymi i zaokrąglonymi taninami.
Wytrawne białe wino z Piemontu urzeka słoneczną barwą z zielonkawymi refleksami i świeżym, owocowym aromatem o eleganckim charakterze. Na podniebieniu jest rześkie, z przyjemną kwasowością i długim, mineralnym finiszem, dzięki czemu doskonale komponuje się z rybami o białym mięsie, owocami morza lub podane jako aperitif w temperaturze 8–10°C. Powstaje w całości ze szczepu cortese, który w regionie Gavi osiąga wyjątkową harmonię i finezję. Sama apelacja, nazwana od miasteczka Gavi, od 1998 roku posiada status DOCG i uchodzi za jedną z białych pereł Piemontu. Styl win z tego obszaru, choć zbliżony do Ligurii, wyróżnia się elegancją i świeżością, a propozycja producenta Guasti Clemente jest klasycznym przykładem regionalnej tradycji i jakości.
Jego delikatnie różowa barwa słodki smak, który idealnie komponuje się z chociażby słodkimi deserami,