- Obecnie brak na magazynie
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Kalifornii. Rubinowa barwa, która skrywa aromaty truskawek. Okrągłe w ustach, gładki i długi finisz, który poprzedzają smaki wiśni i wanilii.
Wino ze szczepów Molinara, Rondinella oraz Corvina veronese. Połączenie tworzy wino, które w smaku uraczy nas czereśniami oraz delikatnymi nutami pieprzu. Wyjątkowego charakteru nadaje mu również fakt, że wino spędziło 15 miesięcy w dębowych beczkach.
Czerwone, wytrawne wino prosto z Włoch.
Opis
Wino ze szczepów Molinara, Rondinella oraz Corvina veronese. Połączenie tworzy wino, które w smaku uraczy nas czereśniami oraz delikatnymi nutami pieprzu. Wyjątkowego charakteru nadaje mu również fakt, że wino spędziło 15 miesięcy w dębowych beczkach.
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Kalifornii. Rubinowa barwa, która skrywa aromaty truskawek. Okrągłe w ustach, gładki i długi finisz, który poprzedzają smaki wiśni i wanilii.
Maestro Primitivo to półwytrawne, intensywnie czerwone wino pochodzące z nasłonecznionych terenów południowych Włoch. Jego urzekający bukiet prezentuje soczyste owoce leśne, elegancko przeplatające się z ziemistymi nutami, które oddają bogactwo tamtejszego terroiru. Na podniebieniu to wino jest zarówno esencjonalne, jak i jedwabiste, oferując doskonale zrównoważoną strukturę.
Idealne do wzbogacenia doświadczeń kulinarnych, Maestro Primitivo doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami, w tym makaronami w soczystych ciemnych sosach, dojrzewającymi serami oraz smakowitym salami z pieczoną papryką. Ciesząc się nim podczas przytulnego spotkania w gronie rodziny lub w eleganckiej kolacji, to wino z pewnością podniesie rangę każdej okazji swoją zachwycającą złożonością.
Wino o jasnoróżowej barwie zachwyca wyjątkowo drobnym i trwałym musowaniem. W nosie urzeka bukietem aromatów: soczystych truskawek, czerwonych kwiatów, skórki chleba oraz delikatnych nut suszonych owoców.
Divella Rosé de Saignée to przykład wina o autentycznym charakterze i wyjątkowej elegancji, pochodzącego z Gussago — wschodniej części regionu Franciacorta. W zapachu dominują czerwone owoce, wzbogacone subtelną mineralnością i kwiatowymi akcentami. Na podniebieniu wino jest aksamitne i harmonijne, z głębią smaku, wyraźną świeżością oraz kremową strukturą musowania.
Delikatnie musujące o jasnej słomkowej barwie. Bardzo delikatne oraz przyjemne w smaku idealnie nada się do deserów.
Biscardo Ripasso to wytrawne czerwone wino z regionu Valpolicella w Wenecji, powstałe dzięki technice ripasso — ponownej fermentacji na osadzie skór Amarone, co nadaje mu wyjątkową intensywność i strukturę. Wykonane z odmian Corvina, Rondinella i Molinara, dojrzewa w beczkach przez około 12 miesięcy, rozwijając złożony aromat. W kieliszku zauważysz głęboką barwę rubinową z fioletowymi refleksami, w aromacie dominują nuty czereśni, śliwek, korzennych przypraw oraz delikatna skórka i migdał. Smak jest pełny, aksamitny, z wyczuwalnymi taninami i nutą gorzkiej czekolady, a finisz długi i harmonijny. Doskonale komponuje się z pieczonym mięsem, dziczyzną, daniami z grilla oraz dojrzałymi serami. Serwować w temperaturze 16-18 °C — to wino z charakterem dla miłośników włoskich stylów
Włoskie wino, pochodzące z regionu Apulia. Kupaż dwóch szczepów: Cabernet Souvignon oraz Primitivo. Wyczujemy w nim nuty rozmarynku, porzeczki, mięty, pieprzu, a także papryki. Aksamitne wino z długim finiszem.
Włoskie, wytrawne wino pochodzące z regionu Apulia. Intensywnie wyczuwalny aromat białych kwiatów i wanilii. Na podniebieniu świeże i mineralne. Aromatyczna końcówka starzenia się dębu przez 3 miesiące sprawia, że wino charakteryzuje się unikatowym smakiem.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Volpaia.
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Wyczujemy w nim nuty wanilii, dębu, momentami nawet tytoń połączony z czarnymi soczystymi owocami. Długie i gęste na finiszu.
Wino o żółtej barwie ze złotymi refleksami. W aromatach obecne są nuty brzoskwini oraz moreli.
Wyższy poziom cukru resztkowego sprawia, że to prosecco jest idealną pozycją jako dodatek do słodkości. Ponadto uraczy nas typowym owocowymi bukietem oraz delikatnymi bąbelkami.
Czerwone, wytrawne wino z regionu Veneto we Włoszech. W aromacie i smaku wyraźne nuty czerwonych owoców i przypraw. Wino pełne, z delikatnymi taninami i długim finiszem.
Wino powstało z dwóch odmian gron z jednego rocznika, 85% - Glera oraz 15% - Pinot Noir. Uraczy nas ono subtelnym różowym kolorem i delikatnymi bąbelkami. Na podniebieniu wyczujemy jabłka, gruszki, truskawki oraz wiśnie. Słodycz połączona z cytrusowym orzeźwieniem.
Złotożółty kolor o owocowym bukiecie i nutami gruszki, brzoskwini, mango. Na podniebieniu zrównoważone, świeże, pełne z bogactwem tropikalnych owoców.
To wino zaczyna się kwaśno, ale rozwija się dalej nutami brzoskwini i młodych jabłek. Bąbelki są trwałe i przyjemne. Przejrzysty jasnożółty kolor, lekko słodki, rześki i żywy, ale pozostawiający ciekawy słodko-kwaśny posmak.
Jednoszczepowe wino z regionu Puglia stworzone ze szczepu Primitivo di Manduria. Zostało stworzone przez światowego lidera eksportu włoskiego wina - EnoItalia. Wino to jest wyjątkowe ze względu na swój świetny stosunek ceny do jakości. 12 miesięcy w dębowych bęczkach z amerykańskiego oraz francuskiego dębu to domena win kosztujących kilka razy więcej. W smaku to wino jest bardzo bogate w owocowe aromaty oraz zrównoważone taniny.