Wino musujące tworzone metodą szampańska, w dolinie odry w województwie Lubuskim. Wino to zostało stworzone ze szczepu Pinot Noir dzięki czemu ma wyjątkowy charakter oraz unikalny, głęboki smak.
Wersja 1,5L Magnum
Na podniebieniu wytrawne i harmonijne, jest trwałe i przyjemnie pikantne. Całkiem inne od często raczej charakteryzującego się słodyczą Prosecco z relatywnie wysoką zawartością cukru resztkowego.
Promienny i pełen finezji, te uroczy wino musujące otwiera się kwiatowymi i owocowymi aromatami głogu, akacji i żółtej gruszki. Wytrawne, liniowe podniebienie dostarcza dojrzałego zielonego jabłka, białej brzoskwini i pikantnych nut mineralnych obok pieniącego się musu.
Na podniebieniu wytrawne i harmonijne, jest trwałe i przyjemnie pikantne. Całkiem inne od często raczej charakteryzującego się słodyczą Prosecco z relatywnie wysoką zawartością cukru resztkowego.
Wino musujące tworzone metodą szampańska, w dolinie odry w województwie Lubuskim. Wino to zostało stworzone ze szczepu Pinot Noir dzięki czemu ma wyjątkowy charakter oraz unikalny, głęboki smak.
Wersja 1,5L Magnum
Białe wino wytrawne robione metodą szampańską ze szczepu Riesling
Wino musujące, którego bąbelki powstały naturalnie w butelce. Orzeźwiające wino o kwiatowym aromacie.
Wino musujące typu Pet-Nat, powstałe w 100% ze szczepu Hibernal w lubuskiej winnicy Cantina. Wyprodukowane jest najstarszą metodą wytwarzania win musujących. Wino rześkie o wyjątkowym charakterze i naturalnych bąbelkach. W aromacie wyczujemy nuty owoców, takich jak jabłka, marakui czy cytrusów.
Asti to jeden z symboli włoskich win musujących o bardzo intensywnym, owocowym aromacie. Przyjemna świeżość i naturalna słodycz. Idealny towarzysz deserów i ciast.
Wino lekko musujące, białe półwytrawne powstałe z winogron odmiany Traminer oraz Pinot Gris.
subtelne nasycenie nadaje dużej lekkości oraz świeżości.
Wino zrównoważone z przebijającymi się nutami owoców liczi oraz owoców sadu.
Jasnosłomkowa barwa skrywa aromat kwiatów oraz lekką wytrawność.
Delikatnie wytrawne rózowe wino z wyczuwalną zawartością cukru. Bardzo lekkie Prosecco z wyczuwalnymi aromatami czerwonych owoców takich jak truskawki, poziomki. Idealne na gorące dni.
Jednoszczepowe wino delikatnie musujące, wykonane metodą petillant-naturel z odmiany Riesling. Wino w pełni naturalne oraz ekologicznie, które nie zawiera siarczynów. Jego metny charakter spowodowany jest brakiem filtracji.
Prosecco o jasnej, słomkowej barwie z zielonkawymi refleksami, charakteryzuje się lekkością i świeżością. Aromat łączy delikatne nuty kwiatowe z owocową świeżością. Smak jest subtelny i orzeźwiający.
Musujące, wytrawne i pomarańczowe wino z Winnicy Miłosz Pana Krzysztofa Fedorowicza, stworzona klasyczną metodą produkcji marki Grempler Sekt.
Wino zostało stworzone ze szczepów Traminer oraz Pinot Blanc. Maceracja nadała aromaty cytrusów oraz egzotycznych owoców
Wino musujące wykonane w pełni ze szczepu Pinot Noir, rosnącego w województwie Lubuskim w winnicy Aris. Wino charakteryzuje się lekko różową barwą, która skrywa aromaty świeżych cytrusów oraz owoców leśnych.
Długi, bąbelkowy kolor. Bardzo obfity aromat dojrzałych owoców takich, jak gruszka, jabłko i melon. Przyjemnie cierpki smak, rześki i owocowy. Lekko mineralne zakończenie.
GostArt to musujące, eleganckie wino stworzone według szkoły francuskiej z winogron zebranych w polskich winnicach. Unikalne warunki klimatyczne występujące w rejonie wzrostu owoców, pozwoliły na stworzenie Gost Arta pełnego kwiatów i owoców.
Bottega Rose Gold Sparkling Brut Rosé to ekskluzywne musujące wino różowe z Lombardii, stworzone ze szczepu Pinot Noir. Zachwyca subtelnym, łososiowym odcieniem i delikatną, długo utrzymującą się pianą. W aromacie dominują eleganckie nuty owoców leśnych, dzikich truskawek, czarnych porzeczek oraz kwiatowe akcenty, które nadają mu świeżości i lekkości. Smak jest harmonijny, pełen owocowej intensywności, ale jednocześnie zrównoważony i delikatny, co sprawia, że idealnie sprawdza się zarówno jako aperitif, jak i do dań kuchni śródziemnomorskiej. Doskonale komponuje się z warzywami, owocami morza, sushi, białym mięsem czy lekkimi serami, a także jako elegancki dodatek po kolacji.
To musujące wino, wytwarzane metodą pradawną z naturalnym osadem drożdżowym, aromaty brioszki, masła i drożdżowego ciasta, z delikatnym maślanym tostem. W tle wyczuwalne są dojrzały melon, ananas i gruszka, które kontrastują z cytryną, limonką i grejpfrutem. Wytrawne i mineralne, z wyraźnymi nutami herbaty, miodowej słodyczy przełamanej agrestem.