- Obecnie brak na magazynie
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Połączenie odmian Rondo, Regent i Pinot Noir, stworzyły czerwone wytrawne wino o ciemnorubinowej barwie. Wino o lekkiej strukturze, delikatnie taniczne i soczystym owocowym charakterze.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino Aris Cuvee to wino białe, półsłodkie. Kupaż najlepszych odmian odpornych z odmianami szlachetnymi z dodatkiem gron porażonych szlachetną pleśnią.
Wino musujące, stworzone metodą szampańską. 22 miesiące spędzone na osadzie drożdżowym w piwnicach żagańskiego klasztoru nadały mu wyjątkowego charakteru.
Pełne, aksamitne i eleganckie. W ustach zrównoważone, otulające, o solidnej strukturze i długim finiszu. Aromaty róż herbacianych oraz liczi. Idealne z delikatnymi serami, wędlinami i potrawami kuchni azjatyckiej.
Wino wyprodukowane w lubuskiej winnicy Miłosz ze szczepu Pinot Blanc. Wyjątkowe żółte wino, które zachwyca niezwykle intensywnym aromatem. Już przy pierwszym kontakcie uwodzi zapachem soczystej brzoskwini, dojrzałej moreli, tropikalnych owoców i cytryny, przeplatającymi się z delikatnymi nutami mięty i świeżego rumianku. Na podniebieniu wino to rozwija się w pełni, oferując bogaty smak i długi, satysfakcjonujący finisz.
Saganum Johannes Kepler to wytrawne wino musujące brut z Lubuskiego, wytwarzane metodą tradycyjną z odmiany Souvignier Gris. Po refermentacji w butelce dojrzewało 18 miesięcy na osadzie, co przełożyło się na drobne, trwałe musowanie, kremową teksturę i wyraźną złożoność. W aromacie cytrusy, zielone jabłko, biała brzoskwinia i ziołowy akcent, w smaku świeżość, mineralność i elegancka kwasowość z długim, wytrawnym finiszem. Idealne jako aperitif oraz do owoców morza, drobiu i serów dojrzewających. Podawaj schłodzone do 7–9 °C. Nazwa nawiązuje do astronoma związanego z Żaganiem.
W nosie mineralne, świeże,delikatnie cytrusowe. Lekkie ciało wypełnia wyczuwalna kwasowość. Podawać z owocami morza, twardymi serami i rybami.
Dario 2021 to wyjątkowe czerwone wino, powstałe z kupażu Regenta i Cabernet Cortis, dojrzewających w dębowych beczkach. Zachwyca aromatem łagodnych czerwonych owoców i złożoną taniną. Idealne do dziczyzny, czerwonych mięs oraz duszonych warzyw. Winnica dedykuje to wino swojemu przyjacielowi Darkowi, przypominając, by czerpać radość z życia każdego dnia. Rocznik 2021, alkohol 12%. Zdobyło srebrny medal na VIII Międzynarodowym Konkursie Win TuchoViniContest. Wino spokojne, wytrawne, eleganckie i pełne wyrazu.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino wyprodukowane w lubuskiej winnicy Miłosz z dwóch szczepów. Połączenie klasycznego szczepu Pinot Blanc oraz popularnego w Polsce Solarisa tworzą wyjątkowe wino. Wyczujemy w nim aromaty kwiatów oraz świeżych, soczystych owoców
Wino o złocistym kolorze z późnego zbioru winogron pokrytych szlachetną pleśnią botrytis cinerea o szlachetnym, słodkim smaku. Pełne, gęste, ekstraktywne, uwodzi aromatem konfitury agrestowej, pigwy i miodu. W tle nuty ziołowe, suszonych moreli i orzechów laskowych.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Charakterystyczna dla Rieslinga kwasowość z ziołowym finiszem. Wyczuwalne nuty cytrusów oraz białych kwiatów tworzą cudowną kompozycje.
Mocno owocowe bukiety, dojrzałego melona, brzoskwiń i banana, które są charakterystyczne dla tej odmiany. Wyczuwalne aromaty pitnego miodu. Wszystko podkreślone zrównoważoną kwasowością.
Różowe wino musujące wykonane metodą tradycyjna. Żywe i energiczne. W smaku wyczuwalne tosty z aromatami poziomek i kwiatów bzu.
Wino wyprodukowane w winnicy Miłosz w województwie Lubuskim. Powstało ono z dwóch szczepów, Zweigelt oraz Pinot Noir. Charakteryzuje się ono smakiem oraz aromatem czerwonych owoców z delikatnie wyczuwalnym pieprzem.
Wino białe, wytrawne, wytworzone z czerwonych winogron. Zrównoważony smak i zapach jagód i poziomek. Lekkie i orzeźwiające.
Kontynuacja słynnego, medalowego wina z poprzedniego rocznika. Aromatyczne białe wino skomponowane odmiany Chardonnay, Solaris i Johanniter. Pełne zbalansowane i wyraziste jak dobrze wykonany pasaż (passage) przez konia na czworoboku. Skupiona owocowość, objawia się nutkami dojrzałych brzoskwiń, melonów, gruszek i ananasów. W tle pojawia się aromat konfitur jabłkowych, miodu i kwiatów akacji. Wino gęste, dojrzewało przez kilka miesięcy nad osadem drożdżowym. Wspaniałe wino gastronomiczne, szczególnie pasuje do ryb, potraw z makaronu, sałatek i owoców morza - doskonale również sprawdza się bez potraw. Wino bardzo smaczne, pozostawia miękkie maślano-cytrusowe niuanse na podniebieniu.