- Obecnie brak na magazynie
Czerwone, wytrawne wino. Wyczuwalny smak jeżyny, czerwonych owoców pestkowych i dębowej beczki.
Wino białe, wytrawne, wytworzone z czerwonych winogron. Zrównoważony smak i zapach jagód i poziomek. Lekkie i orzeźwiające.
Wino białe, wytrawne, wytworzone z czerwonych winogron. Zrównoważony smak i zapach jagód i poziomek. Lekkie i orzeźwiające.
Czerwone, wytrawne wino. Wyczuwalny smak jeżyny, czerwonych owoców pestkowych i dębowej beczki.
Wino białe, wytrawne, pełne lekkości i elegancji. Delikatne i subtelne nuty cytrusowo-brzoskwiniowe.
Wino powstałe w pełni ze szczepu Johanniter w Lubuskiej winnicy Aris. Leżakowało ono 6 miesięcy w dębowych beczkach na osadach drożdżowych. Efektem tego jest aromat jabłek czy moreli. W nosie uraczy nas białą porzeczką z elementami nektarynki. Mineralne z lekką kwasowością.
To musujące wino, wytwarzane metodą pradawną z naturalnym osadem drożdżowym, aromaty brioszki, masła i drożdżowego ciasta, z delikatnym maślanym tostem. W tle wyczuwalne są dojrzały melon, ananas i gruszka, które kontrastują z cytryną, limonką i grejpfrutem. Wytrawne i mineralne, z wyraźnymi nutami herbaty, miodowej słodyczy przełamanej agrestem.
Wino białe, półwytrawne. Kupaż szczepów Solaris, Chardonnay i Rieslinga. W smaku dojrzałe gruszki, brzoskwinie i ananas. Wino gęste, dojrzewało przez kilka miesięcy nad osadem drożdżowym.
Półwytrawne wino musujące stworzone metodą tradycyjną. Wykonane z trzech szczepów: Pinot Noir, Riesling oraz Chardonnay. Wyczuwalne aromaty jabłek oraz owoców cytrusowych podbijane są przez delikatne bąbelki.
Białe, wytrawne wino wykonane w lubuskiej winnicy Senator w 100% z gron Rotter Rieslinga. Barwa wyraźnie złota i intensywna wskazuje na moc jaką skrywa w sumie trunek. W smaku dominują kwaśne jabłka i nieco goryczkowa skórka brzoskwini. Bardzo orzeźwiające i świeże. Zaleca się podawać z potrawami makaronowymi, jak również z białego mięsa.
Wino wykonane w pełni ze szczepu Johanniter w lubuskiej winnicy Aris. Charakteryzuje się ono bukietem soczystych owoców z elementami cytrusów. Orzeźwia delikatną kwasowością oraz mineralnością. Leżakowało ono 12 miesięcy na osadach drożdżowych.
Wino pochodzące z Winnicy Miłosz, znajdującej się pod Zaborem. Wino posiada certyfikat BIO. Wykonane ze szczepu Zweigelt. W kieliszku prezentuje szkarłatno-czerwoną barwę. W nosie wyczuwalne są bogate aromaty owoców leśnych, wiśni, wanilii oraz przypraw korzennych, z subtelnymi nutami ziemi. W ustach jest skoncentrowane, początkowo wyczuwalna beczkowa słodycz przechodzi w soczystość, a finisz jest wyraźnie pieprzowy.
Białe, półwytrawne wino, wyprodukowane w pełni ze szczepu Johanniter. Jego delikatnie kwiatowy charakter sprawia, że idealnie nadaje się jako aperitif do dań z ryby, drobiu czy owoców morza.
Wino białe, półwytrawne. Wyraźnie trawiaste, przywołujący na myśl owoce egzotyczne. rześki, elegancki i świeży z podkreśloną kwasowością
Wino o intensywnej ciemnoczerwonej barwie. Bogate w aromaty suszonych owoców pestkowych. Całość smaku dopełnia delikatna nuta wanilii. Finisz delikatnie pikantny, który idealnie dopełnia smak pieczonych potraw.
Wino musujące wykonane w pełni ze szczepu Pinot Noir, rosnącego w województwie Lubuskim w winnicy Aris. Wino charakteryzuje się lekko różową barwą, która skrywa aromaty świeżych cytrusów oraz owoców leśnych.
Mocno owocowe bukiety, dojrzałego melona, brzoskwiń i banana, które są charakterystyczne dla tej odmiany. Wyczuwalne aromaty pitnego miodu. Wszystko podkreślone zrównoważoną kwasowością.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Wino idealne do makaronów lub drobiu. Połączenie polskich owoców z cytrusami w smaku, oraz nuty słodkich malin w aromacie tworzą ciekawą kompozycje.
Winnica Cantina Regent - wino czerwone wytrawne o intensywnej barwie z lekko zaznaczoną tanicznością oraz kwasowością. Wino z potencjałem do leżakowania. Wyczujemy w nim aromaty wiśni, suszonych owoców i delikatną cierpkość aronii.
Wino pochodzące z Zaboru z Winnicy Miłosz. Posiada certyfikat BIO. Szczep Solaris z wyczuwalnymi aromatami cytrusowymi, brzoskwini i nutami jabłka. Delikatne i zrównoważone.