- Obecnie brak na magazynie
W nosie mineralne, świeże,delikatnie cytrusowe. Lekkie ciało wypełnia wyczuwalna kwasowość. Podawać z owocami morza, twardymi serami i rybami.
Wino białe "My Way" wyprodukowane zostało z odmiany Muscat w lubuskiej winnicy Żelazny. W smaku znacząco wytrawne z kwiatowymi aromatami. Delikatnie kwasowe, co dodaje trunkowi rześkości i wyrównuje smaki. Idealnie nada się do dań rybnych oraz owoców morza.
Wino białe "My Way" wyprodukowane zostało z odmiany Muscat w lubuskiej winnicy Żelazny. W smaku znacząco wytrawne z kwiatowymi aromatami. Delikatnie kwasowe, co dodaje trunkowi rześkości i wyrównuje smaki. Idealnie nada się do dań rybnych oraz owoców morza.
W nosie mineralne, świeże,delikatnie cytrusowe. Lekkie ciało wypełnia wyczuwalna kwasowość. Podawać z owocami morza, twardymi serami i rybami.
Pełne, aksamitne i eleganckie. W ustach zrównoważone, otulające, o solidnej strukturze i długim finiszu. Aromaty róż herbacianych oraz liczi. Idealne z delikatnymi serami, wędlinami i potrawami kuchni azjatyckiej.
Wino białe, wytrawne, wytworzone z czerwonych winogron. Zrównoważony smak i zapach jagód i poziomek. Lekkie i orzeźwiające.
Musujące wino z Winnicy Saganum powstało ze szczepu winogron, który przez setki lat na obecnych terenecha województwa lubuskiego królował w winnicach, a obecnie praktycznie wyginął. Za sprawą Marcina Furtaka, założyciela Winnicy Saganum ten zapomniany przez wielu szczep winogron wraca na salony.
Słowo Lauda wywodzi się od łacińskiego słowa landare, które oznacza chwalić. Wino to, to kupaż szczepów Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Mueller Thurgau, Devin. Wszystkie te winogrona zbierane są jednego dnia i razem tłoczone. Wyczuwalne aromaty jabłek, gruszek, agrestu, moreli oraz czarnej porzeczki.
Owocowe aromaty, oraz aksamitny smak, połączone z faktem iż wino leżakowało w beczce tworzą wyjątkowe połączenie. Idealny dodatek do dań mięsnych lub makaronów.
Wino Aris Cuvee to wino białe, półsłodkie. Kupaż najlepszych odmian odpornych z odmianami szlachetnymi z dodatkiem gron porażonych szlachetną pleśnią.
Wytrawne, białe wino o słomkowej barwie, lekkie i rześkie, z delikatnymi owocowymi aromatami i smakami oraz naturalną kwasowością.
Jasno słomkowa skrywa owocowo-kwiatowe aromaty z przyjemnym finiszem.
Solaris Nobilis jest to białe wino, charakteryzujące się dość mocnym słodkim smakiem. Ma złocisto słomkową barwę. Grona selekcjonowane są ręcznie. Co ciekawe zbierana są dopiero w momencie gdy pokryje je szlachetna pleśń, proces suszenia zachodzi na matach, następnie poddawane są maceracji, dzięki której wino stanie się intensywniejsze. Sposób fermentacji - dzikie drożdże.
Półwytrawne białe wino o cytrynowo-złocistej barwie z zielonkawymi refleksami. Charakteryzuje się bardzo delikatnymi owocowymi aromatami. Jest harmonijne, z naturalną kwasowością, która nadaje mu rześkość i świeżość.
Wino z lubuskiej winnicy znajdującej się w podzielonogórskiej miejscowości Milsko. Soczyste i słodkie aromaty gruszki oraz brzoskwini. Nasze kubki smakowe uraczą orzeźwiające owoce z delikatnie kwaśnym finiszem. Idelana propozycja do ryb lub jako aperitif.
Półwytrawne białe wino o cytrynowo-żółtej barwie, z intensywnymi i delikatnymi aromatami dojrzałych owoców, brzoskwiń i konfitur. Wino charakteryzuje się wyczuwalną słodkością, która doskonale przedłuża bogactwo doznań, a całość wieńczy bardzo przyjemny finisz.
Wino zostało stworzone z trzech odmian gron tj. Chardonnay, Solaris, Muscaris - są to jedne z najbardziej aromatycznych w smaku szczepów. Późny zbiór przyczynił się do tego, iż owoce pokryły się szlachetną pleśnią, przez co naturalna słodycz została zintensyfikowana. Zawartość cukru w winie wynosi 110g/l. W smaku wyczujemy aromaty miodu, daktyli, suszonych winogron, odrobinę ziół. Proces dojrzewania alkoholu odbywał się w kadziach nierdzewnych i trwał 12 miesięcy.
To wytrawne czerwone wino dojrzewa przez co najmniej osiem miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Posiada piękną, głęboką rubinowo-czerwoną barwę z krystalicznymi refleksami. W smaku dominują nuty dojrzałych owoców i owoców leśnych, wzbogacone pikantnym akcentem przypraw. Na podniebieniu wyraźnie odczuwalne są eleganckie garbniki, które nadają winu długi i trwały finisz.
Winogrona zostały ręcznie zebrane 4 grudnia 2023 roku przy temperaturze -14 stopni Celsjusza. Wino ma barwę złocistego bursztynu. W nosie dominują aromaty cytrusowe, takie jak pomelo, limonka, ananas i melon, wzbogacone o miodowo-ziołowe nuty oraz subtelną słodycz syropu z agawy. Na podniebieniu wyczuwalna jest aksamitna słodycz kandyzowanych owoców.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.