- Obecnie brak na magazynie
Wino skomponowane w 100% z owoców odmiany Nebbiolo. Głęboka, czerwona barwa. Aromaty intensywne, pełne leśnych owoców i przypraw.
Czerwone wino pochodzące z Chile. Dojrzewało w dębowych beczkach przez 18 miesięcy. Rubinowa barwa, owocowy bukiet oraz harmonijny smak z wyczuwalnymi owocami i gorzką czekoladą.
Czerwone wino pochodzące z Chile. Dojrzewało w dębowych beczkach przez 18 miesięcy. Rubinowa barwa, owocowy bukiet oraz harmonijny smak z wyczuwalnymi owocami i gorzką czekoladą.
Wino skomponowane w 100% z owoców odmiany Nebbiolo. Głęboka, czerwona barwa. Aromaty intensywne, pełne leśnych owoców i przypraw.
Czerwone wino z cenionej Nowozelandzkiej Winnicy z regionu Nelson. Wytawne wino ze szczepu Pinot Noir o wiśniowo-rubinowym kolorze charakteryzuję się wiśniowym aromatem z nutami przypraw.
Wino powstało we włoskiej winnicy San Marzano, mieszczącej się we włoskim regionu Apulia. Wino, które zostało stworzone ze szczepów Primitivo oraz Negroamaro które są jednymi z dominująch szczepów w owym regionie. Przez 12 miesięcy leżakowało ono w beczkach z francuskiego dębu. Intensywny, pełny smak oraz aromaty owoców.
Famille Bouey Les Parcelles No. 8 to eleganckie czerwone wino z regionu Bordeaux, tworzone z połączenia około 80% Merlot i 20% Cabernet Franc. Charakteryzuje się głęboką, wiśniową barwą z fioletowymi refleksami oraz bogatym aromatem dojrzałych malin, czarnej porzeczki i delikatnych nut wanilii oraz przypraw. W ustach miękkie, gładkie i zrównoważone, z jedwabistymi taninami i dobrze wyważoną kwasowością. Finisz długi, elegancki, z subtelną nutą beczki i owocowym posmakiem. Wino powstaje z wyselekcjonowanych parceli w sercu Bordeaux, co nadaje mu charakterystyczną głębię i autentyczność regionu. Doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, pieczonym drobiem i serami dojrzewającymi. Les Parcelles No. 8 to klasyczne Bordeaux w nowoczesnym wydaniu – eleganckie i pełne francuskiego stylu.
Aromaty czerwonych owoców- jagód i czereśni. Zapach czarnej porzeczki i jeżyny z delikatną nutą czekolady. W smaku pełne, mocne, gładkie i bogate. Na podniebieniu wyczuwalne ciemne owoce z dodatkiem wanilii, gałki muszkatołowej i cynamonu.
Wytrawne czerwone wino o silnym charakterze. W ustach mocno zaakcentowane nuty truskawek, jeżyn oraz lukrecji.
Charakteryzuje się intensywnym, owocowym aromatem. Wyczuwalne nuty czarnej porzeczki, malin z odrobiną białego pieprzu. W smaku soczyste czerwone owoce, mocne. Wykończenie długie o jedwabistych, delikatnych taninach.
Bycza krew powstała z połączenia szczepów Zweigelt, Cabernet Sauvignon oraz Kekfrankos. Połączenie to stworzyło wino o rubinowej barwie oraz bukiecie pełnym owoców lasu oraz przypraw.
Wino o ciemnorubinowej barwie, z wyraźnymi aromatami truskawek, śliwki, rabarbaru oraz nutami kawy i czekolady. W smaku pełne dojrzałych owoców i miękkich garbników, klasyczny, bogaty Zinfandel. Starzenie w nowych i używanych beczkach z amerykańskiego dębu nadało mu subtelny waniliowy charakter, idealnie harmonizujący z intensywnymi akcentami owocowymi.
Przyjemne i charakterystyczne aromaty czereśni, pieprzu i ziół. Idealnie komponuje się z makaronami i kuchnią śródziemnomorską.
Wino o ciemnoczerwonej barwie i nosie rozwijającym aromaty konfitury z truskawek i jeżyn. Po chwili napowietrzenia pojawiają się nuty zapachowe przywodzące na myśl czarne porzeczki. Na podniebieniu zachwyca głębią, gładkością i jedwabistą tanicznością. Finisz czaruje złożonością aromatyczną i przyjemną rześkością.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Wino o kolorze głębokiej czerwieni. Aromaty ciemnych owoców i ziół. Obfity i gładki smak o długim finiszu. Wino dojrzewało przez 6 miesięcy w dębowej beczce.
Fascynujące wino stworzone z gron szlachetnej odmiany Dornfelder, cenionej szczególnie w Niemczech. Charakteryzuje się złożonym profilem smakowym, w którym pierwsze skrzypce grają intensywne nuty ciemnej wiśni z pestką, świeżej figi i jeżyn. W tle wyczuwalne są delikatne ziołowe akcenty dzikiej mięty, kwitnącego tymianku oraz lebiodki, które wzbogacają bukiet aromatyczny. Smak wina dopełnia wyraźna kamienna mineralność, subtelnie przeplatająca się z nutami octu balsamicznego i wanilii, które ujawniają się w długim finiszu. Dojrzewające przez 18 miesięcy w używanych francuskich beczkach dębowych, wino nabrało dodatkowej głębi i struktury.
Catena Zapata Argentino Malbec stworzone z najwyżej jakości winogron, które są starannie, ręcznie pielęgnowane.
Rocznik 2021
Wino to leżakowało przez 24 miesiące w beczce, a następnie przez 12 do 18 miesięcy w butelce zanim zostało wypuszczone do sprzedaży