- Obecnie brak na magazynie
Wino z wyraźnie wyczuwalnymi taninami, idealnie pasuje do dań mięsnych np steków.
Włoskie, wytrawne, czerwone wino o ciemnym, rubinowym kolorze i mocno charakterystycznym zapachu ciemnych owoców pestkowych
Włoskie, wytrawne, czerwone wino o ciemnym, rubinowym kolorze i mocno charakterystycznym zapachu ciemnych owoców pestkowych
Wino z wyraźnie wyczuwalnymi taninami, idealnie pasuje do dań mięsnych np steków.
Wino stworzone z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych gron szczepów Tinto Fino (85%), Cabernet Sauvignon (10%) oraz Merlot (5%). Dojrzewa przez 10 miesięcy w dębowych beczkach, a następnie kolejne 24 miesiące w butelkach. Dodatek Merlot nadaje mu wyjątkowej miękkości, wyróżniając je na tle innych win z regionu. Aromaty intensywnie dojrzałych owoców harmonijnie łączą się z złożonymi nutami charakterystycznymi dla Merlot, wzbogaconymi o subtelne akcenty wanilii i cynamonu. W smaku krągłe, pełne i aksamitne, z miękkimi, lekko słodkawymi taninami, które podkreślają jego elegancję.
Gran Reserva Carmenere to wino powstałe z wyłącznie ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych gron z winorośli porastających gliniaste gleby Maule Valley. Przeszło fermentację malolaktyczną w beczkach z francuskiego dębu, w których następnie dojrzewało przez 12 miesięcy.
Wino to jest połączeniem kilku szczepów, takich jak Merlot, Cabernet Sauvignon oraz Cabernet Franc. Jego aromat oraz smak są efektem międzyinnymi leżakowania przez 15 miesięcy w dębowych beczkach. W każdym łyku towarzysza nam nuty ciemnych owoców oraz tanin.
Hiszpańskie czerwone wino wytrawne o wyjątkowo złożonym, wielowarstwowym bukiecie, który rozwijał się przez lata. Aromaty ciemnych owoców harmonijnie łączą się tu z nutami balsamicznymi, wanilią, gałką muszkatołową i kokosem. Na podniebieniu znakomicie zbudowane, imponujące, z jedwabistymi taninami i doskonałą, orzeźwiającą kwasowością, która zapewnia mu długowieczność. Idealne do pieczonych i grillowanych mięs, dziczyzny oraz dojrzewających serów. Dojrzewało 30 miesięcy w dębowych beczkach i 48 miesięcy w butelce.
Charakteryzuje się intensywnym, owocowym aromatem. Wyczuwalne nuty czarnej porzeczki, malin z odrobiną białego pieprzu. W smaku soczyste czerwone owoce, mocne. Wykończenie długie o jedwabistych, delikatnych taninach.
Misciano, miasteczko z XV wieku, dziś daje nazwę najważniejszemu winu Borgo Scopeto. Skomponowane jest ono z gron odmiany Sangiovese z niewielkim dodatkiem Merlota i Colorino. Fermentacja przebiega w tradycyjny sposób, a wino dojrzewa 18-24 miesięcy w dużych beczkach z dębu slawońskiego i francuskiego; następnie kolejne 8 miesięcy w butelce.
Nowozelandzki Pinot Noir z Winnicy Lawson's Dry Hills to przykład dobrze zrównoważonego Pinot Noir'a, który charektar zawdzięcza aż 10 miesięcznym leżakowaniem w dębowej beczce. Wino ma jasnoczerwoną barwę, a w smaku jest przyjemnie owocowe z nutami vanilli i kakao. Lekko zaznaczone taniny
Klasyczne Chateau, które ma w sobie wszystkie cechy, których od niego oczekujemy. Wyczujemy w nim nuty soczystych owoców leśnych, kwiatów a nawet nuty kamieniste oraz skórę. Wino bardzo bogate i złożone o soczystych taninach.
Wino czerwone, wytrwane o wyraźnej ciemnoczerownej barwie. Wino to przez 20 miesięcy leżakowało w beczkach w piwnicach żagańskiego klasztoru Kanoników Regularnych.
ChĂşcaro reprezentuje wina o wielkiej intensywności koloru i świeżej owocowej młodości, które pozostawiają słodycz, świeże wspomnienia na podniebieniu. Są to lekkie, odważnie miękkie wina, odpowiednie na wiele okazji, najlepiej cieszyć się nimi z jedzeniem lub podczas rozmowy.
De Pez 2015 to wino ciemne, pełne mocy i niezwykle kuszące. Bogactwo aromatów czarnej wiśni, śliwki, czekolady, żwiru i dymu przenika tę doskonale skonstruowaną Saint-Estèphe. Obecnie wino jest wyraziste, taniczne i imponujące, z szlachetnym charakterem i wyrazistą osobowością. To znakomite osiągnięcie dla rocznika, choć można odnieść wrażenie, że najlepsze lata dla tego château dopiero nadejdą, ponieważ jakość wciąż się poprawia.
Rocznik 2015 to kupaż składający się w 51% z Merlot, 44% z Cabernet Sauvignon, 3% z Petit Verdot i 2% z Cabernet Franc.
Altesino's Rosso Toscana jest produkowane z 80% Sangiovese i 20% Merlot i Cabernet Sauvignon winogron, które są ręcznie zbierane z winnic posiadłości.
Czerwone wino wytrawne wywodzące się z Grecji. Wino o wyczuwalnych aromatach przypraw, czarnych porzeczek i śliwek.
Wino lekko musujące, białe półwytrawne powstałe z winogron odmiany Traminer oraz Pinot Gris.
subtelne nasycenie nadaje dużej lekkości oraz świeżości.
Wino zrównoważone z przebijającymi się nutami owoców liczi oraz owoców sadu.
Czerwone, wytrawne wino francuskie, apelacji Saint-Estephe w regionie Haut-Medoc. Wytworzone zostało z dwóch odmian gron: 52% Merlot oraz 48% Cabernet Souvignon. Leżakowane w dębowych beczkach przez około rok, przez co w smaku jest pełne i wyraziste z długim finiszem. Wyczujemy w nim korzenno-tostowe aromaty. Z potencjałem do leżakowania.