- Obecnie brak na magazynie
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Volpaia.
Klasyczna, toskańska kompozycja Sangiovese (85%) z innymi, typowymi dla regionu odmianami: Canaiolo i Malvasia del Chianti. Intensywne wino o winnym i intrygującym smaku na podniebieniu; wytrawne i miękkie, przyjemnie długie w finiszu.
Klasyczna, toskańska kompozycja Sangiovese (85%) z innymi, typowymi dla regionu odmianami: Canaiolo i Malvasia del Chianti. Intensywne wino o winnym i intrygującym smaku na podniebieniu; wytrawne i miękkie, przyjemnie długie w finiszu.
Czerwone, wytrawne wino, pochodzące z włoskiego regionu Volpaia.
Wino BIO, wyprodukowane przez winnice San Marzano ze szczepu Primitivo.
Wino skomponowane w 85% z toskańskiej odmiany Sangiovese z domieszką Merlot (5%), Alicante (5%) i Petit Verdot (5%), gdzie Merlot dodaje mu krągłości i aromatów, Alicante - koloru, a Petit Verdot nieco swej struktury.
Wytrawne czerwone wino z odmiany regent. Wersja Superior to wino powstałe specjalnie z winogron z późnego zbioru, macerowane około 6 tygodni.
Regent Superior ma duży potencjał do leżakowania.
Wino pochodzące z RPA. Czerwone, wytrawne o głębokim rubinowym kolorze. Wyczujemy w nim dojrzałe czerwone owoce leśne, śliwkę z lekką nutą ostrości. Dzięki nutom dębu otrzymamy przyjemne taniny z długim finiszem.
Altesino's Rosso Toscana jest produkowane z 80% Sangiovese i 20% Merlot i Cabernet Sauvignon winogron, które są ręcznie zbierane z winnic posiadłości.
Rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Intensywny aromat suszonych śliwek i wiśni. W smaku lekko pikantne z nutą wanilii i rozmarynu. Dobrze zbudowane o zbalansowanym, miękkim smaku. Idealnie komponuje się z grillowaną jagnięciną, wołowiną i dziczyzną.
Francuskie, wytrawne wino z regionu Saint-Emilion (Bordeaux). Czerwone i owocowe, o intensywnym aromacie śliwek, czarnej porzeczki i wiśni. Charakterystyczne również wyraźne taniny. Dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu.
Wino o głębokim czerwono-purpurowym kolorze z fioletowo-czarnymi refleksami. Intensywny i trwały aromat owocowy z wyraźnymi nutami czarnej porzeczki, owoców leśnych i wanilii. Smak balsamiczny i lekko pikantny z nutą wanilii. Wino o pełnej strukturze, aksamitne i harmonijne. Długa i lekko pikantna końcówka.
To zachwycające wytrawne Lambrusco to harmonijne połączenie Lambrusco Marani (55%), Lambrusco Salamino (40%) i Ancellotta (5%). Znane ze swojego żywego i musującego charakteru.
Lambrusco to musujące czerwone wino pochodzące z włoskiego regionu Emilia-Romagna, słynącego z zabawnych bąbelków i orzeźwiającego smaku.
Urzekający rubinowy kolor przyciąga wzrok, a intensywny aromat przepełniony jest słodkimi, dojrzałymi nutami owoców, przede wszystkim malin i truskawek.
Na podniebieniu Lambrusco jest zarówno pełne, jak i gładkie, zapewniając, owocowy finisz, który zachwyca.
Francuskie, czerwone, wytrawne wino. Winogrona zbierane są ręcznie z ponad dwudziestoletnich krzaków do małych koszyków, aby uniknąć uszkodzenia owoców.
Doświadcz wyrafinowanej elegancji Gran Bericanto Riserva, wyjątkowego, wytrawnego włoskiego wina czerwonego, które ucieleśnia bogate tradycje swojego pochodzenia. Z każdym łykiem to wino odsłania symfonię urzekających aromatów, w tym dojrzałych jeżyn harmonijnie splecionych z delikatnymi nutami wanilii oraz urzekającą gamą przypraw.
Podczas degustacji zostaniesz przywitany pięknie zbalansowanym i wyrafinowanym profilem. Jego aksamitna struktura ustna jest uzupełniona słodkimi, perfekcyjnie zintegrowanymi taninami, prowadząc do imponującego, długiego i wyrafinowanego finiszu, który z wdziękiem pozostaje na podniebieniu.
Wino wytrawne, czerwone o wyrazistym smaku ciemnych owoców tj. porzeczka w akompaniamiencie wanilii z nutą ziół. Zbalansowane, wyczuwalne delikatne taniny.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Cabernet Franc. W aromacie wyczujemy beczki w akompaniamencie dojrzałych owoców oraz wanilii. Idealnie zbalansowane w ustach z przyjemnym finiszem.
Intensywny rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Aromat dojrzałych czerwonych owoców wzbogacony nutami lukrecji i pikantnych przypraw. W ustach pełne, o dobrej strukturze i miękkim, długotrwałym finiszu. Klasyczna interpretacja szczepu Montepulciano.
Wino pochodzące z winnicy Saint Vincent, mieszczącej się w miejscowości Borów Wielki w okolicach Nowego Miasteczka w województwie Lubuskim.
Dzięki zachęcającej, intensywnej rubinowej barwie wino to przygotowuje grunt pod bogatą, aromatyczną podróż. Na podniebieniu tętniąca życiem eksplozja smaków, obejmująca dojrzałe wiśnie, wiśnie likierowe i jeżyny, wraz z wyraźnymi nutami ziołowymi i charakterystycznym zapachem zielonego pieprzu. Niuanse czarnego pieprzu, liści tytoniu i odrobiny wilgotnej gleby ogrodowej wprowadzają intrygujące warstwy złożoności.
Niepowtarzalna owocowość jest dodatkowo podkreślona pieprznym i liściastym akcentem w połączeniu z zdecydowaną obecnością przypraw. Zwarta struktura i gładkie taniny tworzą zachwycającą równowagę, wzmocnioną soczystą, owocową kwasowością. Wino to, stworzone z myślą o harmonii, przeszło 10 miesięcy starzenia w różnorodnych rodzajach beczek.