- Obecnie brak na magazynie
Doskonałe dla osób, które chcą spróbować włoskiej metody produkcji wina - Appassimento. Niska kwasowość w połaczeniu z bogatym aromatem i smakiem.
Trappola feudalnej wioski, zamek obronny, który należał do Ricasolis przez wiele wieków, jest dziś wino, które godnie wyraża charakter Brolio i terytorium.
Intensywny rubinowo-czerwony kolor, eteryczny z nutami dojrzałych czerwonych owoców, korzennych nut i tytoniu. W smaku świeże, aksamitne i dobrze zbalansowane. Finisz jest długi i trwały.
Po dekantacji, wszystkie trzy winogrona (Sangiovese, Sauvignon, Merlot) są fermentowane w stalowych zbiornikach przez dwa tygodnie. Dojrzewanie odbywa się przez 8-9 miesięcy w tonneaux drugiego i trzeciego przejścia.
Trappola feudalnej wioski, zamek obronny, który należał do Ricasolis przez wiele wieków, jest dziś wino, które godnie wyraża charakter Brolio i terytorium.
Doskonałe dla osób, które chcą spróbować włoskiej metody produkcji wina - Appassimento. Niska kwasowość w połaczeniu z bogatym aromatem i smakiem.
Catena Zapata jest synonimem doskonałości w argentyńskim winiarstwie, a winnica Nicasia jest niezwykłym świadectwem tego dziedzictwa. Położona w południowym regionie Altamira en La Consulta, słynie jako ekskluzywne miejsce dla selekcji sadzonek Malbec Catena, co jest świadectwem zaangażowania rodziny w produkcję wybitnego Malbec. Ta lokalizacja, wybrana przez ojca Nicolása Cateny, Domingo, słynie z idealnych warunków do uprawy wyjątkowych winogron Malbec.
Typowa kompozycja szczepów dla regionu Cotes du Rhone: 50% Grenache, 25% Syrah i 25% Cinsault. Winogrona były zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane. Wino dojrzewało na osadzie w cementowych kadziach.
Czerwone, wytrawne wino. Wyczuwalny smak jeżyny, czerwonych owoców pestkowych i dębowej beczki.
Czerwone wino z cenionej Nowozelandzkiej Winnicy z regionu Nelson. Wytawne wino ze szczepu Pinot Noir o wiśniowo-rubinowym kolorze charakteryzuję się wiśniowym aromatem z nutami przypraw.
Intensywna ciemnoczerwona barwa skrywa aromat bogaty w dojrzałe owoce oraz nuty beczki. Leżakowało ono przez 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. W smaku wyczujemy delikatne taniny oraz świetnie zrównoważoną kwasowość.
Zebrane z młodych krzewów winogrona, po wyselekcjonowaniu wykorzystywane są do produkcji tego wyjątkowego wina. Dojrzewa ono przez 10 miesięcy w kadziach, aby następne 6 miesięcy spędzić w beczkach z francuskiego dębu. Wyczuwalne aromaty dojrzałych owoców, przypraw a nawet drewna. Może ono leżakować nawet 30 lat.
Hiszpańskie wino, które zostało w pełni wyprodukowane ze szczepu Mencia. Okres leżakowania w beczkach, który trwał 14 miesięcy nadał mu wyjątkowego charakteru.
Jednoszczepowe wino z regionu Puglia stworzone ze szczepu Primitivo di Manduria. Zostało stworzone przez światowego lidera eksportu włoskiego wina - EnoItalia. Wino to jest wyjątkowe ze względu na swój świetny stosunek ceny do jakości. 12 miesięcy w dębowych bęczkach z amerykańskiego oraz francuskiego dębu to domena win kosztujących kilka razy więcej. W smaku to wino jest bardzo bogate w owocowe aromaty oraz zrównoważone taniny.
Wino stworzone z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych gron szczepów Tinto Fino (85%), Cabernet Sauvignon (10%) oraz Merlot (5%). Dojrzewa przez 10 miesięcy w dębowych beczkach, a następnie kolejne 24 miesiące w butelkach. Dodatek Merlot nadaje mu wyjątkowej miękkości, wyróżniając je na tle innych win z regionu. Aromaty intensywnie dojrzałych owoców harmonijnie łączą się z złożonymi nutami charakterystycznymi dla Merlot, wzbogaconymi o subtelne akcenty wanilii i cynamonu. W smaku krągłe, pełne i aksamitne, z miękkimi, lekko słodkawymi taninami, które podkreślają jego elegancję.
Jasna, lekko złota barwa skrywa bukiet złożony z aromatów owoców oraz orzechów. Smak to połączenie wytrawności oraz lekkiej kwasowości.
To wino o głębokim, ciemnorubinowym kolorze z fioletowymi refleksami. W aromacie dominuje intensywny zapach czerwonych owoców i leśnych jagód. Na podniebieniu wyczuwalna jest czarna porzeczka, wzbogacona subtelnymi nutami przypraw. Całość charakteryzuje się doskonałą równowagą, przyjemnymi taninami i harmonijnym smakiem.
Australijskie wino, czerwone, wytrawne. Spędziło w dębowych beczkach 18 miesięcy. Imponuje potężną strukturą i złożonością smaków. Wyrazista, starannie ukształtowana tanina doskonale współgra z solidną kwasowością o smaku czarnej porzeczki. Tekstura wina jest przyjemnie kremowa, a w smaku dominują nuty owocowe, ziołowe i te pochodzące z dojrzewania w beczkach: śliwka, jeżyna, czerwona i czarna porzeczka, biały pieprz, anyż, szałwia, a także subtelne akcenty tytoniu, kakao i orzechów włoskich.
James Suckling przyznał 95 pkt.
Dwie duże międzynarodowe odmiany winogron, które doskonale rozwijają się na terenie Sycylii. Charakteryzuje się rubinowoczerwonym kolorem z purpurowymi odcieniami. Wino posiada pełny i intensywny aromat, przywodzący na myśl czerwone owoce i waniliowe słodycze.
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane we Włoszech. Wiśniowe aromaty. Kubki smakowe uraczą nuty owoców z orzechami włoskimi i czekoladą.
Czerwone, wytrawne wino stworzone na Sycylii. smak owocowy, wino aksamitne oraz miękkie.