- Obecnie brak na magazynie
Włoskie wino, pochodzące z regionu Apulia. Kupaż dwóch szczepów: Cabernet Souvignon oraz Primitivo. Wyczujemy w nim nuty rozmarynku, porzeczki, mięty, pieprzu, a także papryki. Aksamitne wino z długim finiszem.
Alceno Premium Syrah jest mieszane z 15% Monastrell. Dojrzewa przez 6 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu.
Ta tradycyjna rodzinna posiadłość została założona w regionie Jumilla w 1870 roku, ale butelkowanie rozpoczęło się dopiero w 2000 roku. Czwarte pokolenie jest obecnie odpowiedzialne za skrupulatną produkcję wina, gdzie większość win fermentuje w cementowych beczkach i dojrzewa w amerykańskim i francuskim drewnie. Wino składa się głównie z Syrah z dodatkiem Monastrell (15%), dzięki czemu oferuje owocowy, kwiatowy i korzenny profil, jakiego można oczekiwać od Syrah, a przy tym jest dość imponujące w ustach. Miłośnicy lekkich win uważajcie.
Podawać do steku z sosem z czerwonego wina, pieprzem i kminkiem.
Podawać w temperaturze 15-17 stopni, ale wcześniej przelać do karafki na mniej niż 30 minut, aby przełamać taninę.
Można leżakować 8-10 lat.
Alceno Premium Syrah jest mieszane z 15% Monastrell. Dojrzewa przez 6 miesięcy w nowych beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu.
Włoskie wino, pochodzące z regionu Apulia. Kupaż dwóch szczepów: Cabernet Souvignon oraz Primitivo. Wyczujemy w nim nuty rozmarynku, porzeczki, mięty, pieprzu, a także papryki. Aksamitne wino z długim finiszem.
Catena Zapata Argentino Malbec stworzone z najwyżej jakości winogron, które są starannie, ręcznie pielęgnowane.
Rocznik 2022
Wino to leżakowało przez 24 miesiące w beczce, a następnie przez 12 do 18 miesięcy w butelce zanim zostało wypuszczone do sprzedaży
Czerwone wino ze szczepu Pinot Noir, stworzone w lubuskiej winnicy Ingrid mieszczącej się w miejscowości Łaz.
Wytrawne czerwone wino bordoskie o rubinowej barwie i przyjemnie świeżych aromatach ciemnych owoców. W ustach krągłe i aksamitne, łagodnie taniczne, dobrze zrównoważone. Doskonale pasuje do przystawek, tart warzywnych, mięs i serów.
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Hiszpanii. Jest to połączenie szczepów tj. Cabernet Souvignon, Merlot, Syrah, Tempranillo. Proces dojrzewania odbywał się przez ponad rok w akompaniamencie francuskiego dębu. Głęboka barwa wskazuje na nuty jakie możemy wyczuć w tym trunku. Gorzka czekolada, tytoń, drewno i dojrzałe owoce, komponują się w spójna, delikatną całość.
Znakomite Primitivo di Manduria o intensywnym, purpurowym kolorze. Bogaty bukiet o przeważających nutach dojrzałych, słodkich, czerwonych owoców. W ustach niezwykle strukturalne, o świetnej równowadze pomiędzy taniną, a kwasowością.
Typowa kompozycja szczepów dla regionu Cotes du Rhone: 50% Grenache, 25% Syrah i 25% Cinsault. Winogrona były zbierane ręcznie i starannie selekcjonowane. Wino dojrzewało na osadzie w cementowych kadziach.
Wytrawne czerwone wino o silnym charakterze. W ustach mocno zaakcentowane nuty truskawek, jeżyn oraz lukrecji.
Wino to jest połączeniem kilku szczepów, takich jak Merlot, Cabernet Sauvignon oraz Cabernet Franc. Jego aromat oraz smak są efektem międzyinnymi leżakowania przez 15 miesięcy w dębowych beczkach. W każdym łyku towarzysza nam nuty ciemnych owoców oraz tanin.
Swój smak oraz aromat wino to zawdzięcza procesowi leżakowania. Wino to spędza niemal 2 lata w świeżych, dębowych beczkach, by następnie spokojnie leżakować w butelce kolejne 5 lat. Uraczy nas ono aromatem owoców leśnych oraz nut dębiny czy tytoniu. W smaku okrągłe i eleganckie.
Wino skomponowane w 100% z owoców odmiany Nebbiolo. Głęboka, czerwona barwa. Aromaty intensywne, pełne leśnych owoców i przypraw.
Młode wino stworzone z dwóch czerwonych szczepów – rondo i regent – ręcznie zebranych we wrześniu 2024 roku. Wytworzone przy użyciu metody maceracji karbonicznej.
Wino w kolorze ciemnofioletowym. W nosie ukazują się nuty poziomki, czerwonej porzeczki, agrestu, delikatnych aromatów lasu, drewna i pikantnych przypraw. Pinot Noir w ustach doskonale łączy finezję i intensywność, zapewniając jedwabistą gładkość oraz szorstkość. Dojrzałe taniny uzupełniają orzeźwiającą kwasowość.
Włoskie wytrawne, czerwone wino o rubinowej barwie. Polecane do dań z Grilla
Zebrane z młodych krzewów winogrona, po wyselekcjonowaniu wykorzystywane są do produkcji tego wyjątkowego wina. Dojrzewa ono przez 10 miesięcy w kadziach, aby następne 6 miesięcy spędzić w beczkach z francuskiego dębu. Wyczuwalne aromaty dojrzałych owoców, przypraw a nawet drewna. Może ono leżakować nawet 30 lat.