- Obecnie brak na magazynie
Aromaty ciemnych owoców leśnych, w smaku okrągłe i eleganckie.
Kolor intensywnej czerwieni skrywa aromaty dojrzałych owoców oraz dżemu. W smaku wyczuwalne owoce lasu oraz taniny, których zasługą jest szczep Syrah, z którego owe wino powstało.
Francuskie wino wytrawne ze szczepu Syrah.
Opis
Kolor intensywnej czerwieni skrywa aromaty dojrzałych owoców oraz dżemu. W smaku wyczuwalne owoce lasu oraz taniny, których zasługą jest szczep Syrah, z którego owe wino powstało.
Aromaty ciemnych owoców leśnych, w smaku okrągłe i eleganckie.
Dwie duże międzynarodowe odmiany winogron, które doskonale rozwijają się na terenie Sycylii. Charakteryzuje się rubinowoczerwonym kolorem z purpurowymi odcieniami. Wino posiada pełny i intensywny aromat, przywodzący na myśl czerwone owoce i waniliowe słodycze.
Wino dojrzewało przez 12 miesięcy w francuskich i amerykańskich beczkach dębowych. Wyróżnia się przyjemną strukturą i świeżością. W ustach nasuwa nuty starej beczki, drewna i czerwonych owoców.
70% Cabernet Sauvignon, 30% Sangiovese
Klasyczne Chateau, które ma w sobie wszystkie cechy, których od niego oczekujemy. Wyczujemy w nim nuty soczystych owoców leśnych, kwiatów a nawet nuty kamieniste oraz skórę. Wino bardzo bogate i złożone o soczystych taninach.
Wino dojrzewa przez kilka miesięcy w beczkach na osadzie. Intensywnie rubinowana barwa. Aromat pełen jagód, przypraw i wanilii. W smaku gładkie i krągłe z łagodną, miękką taniną. Idealne do duszonych i grillowanych mięs i dojrzewających serów. Spełnia normy wina organicznego i wegańskiego.
Negroamaro Legami Collection to subtelne czerwone wino z Apulii, stworzone z klasycznego dla tego regionu szczepu Negroamaro. Urzeka bogactwem owocowych i ziołowych aromatów oraz harmonijną strukturą, doskonale komponując się z wyrafinowaną kuchnią.
Jedno z najbardziej pożądanych win Nowego Świata. Owoc współpracy argentyńskiej winnicy z kultową winnicą francuską- Cheval Blanc.
Wino Borgo del Mandorlo Riserva, Copertino DOC produkowane jest z odmian Negroamaro, Malvasia, Merlot oraz Cabernet Sauvignon.
Wino wytwarzane jest z podsuszanych przez około 15 dni wnogron co skutkuję utratą połowy objętości winogron. Ze względu na ten proces wino otrzymuję charakterystyczne dla tego stylu nuty smakowe takie jak suszona śliwka czy rodzynki.
Wino dojrzewało przez 4 miesiące w dębowej beczce.
Izraelskie wino o kolorze głębokiej czerwieni i fioletu. Charakterystyczny smak zielonej papryki, czerwonego mięsa i czarnej wiśni. Wyczuwalny posmak dymu i przypraw. Wino dojrzewało 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Wino czerwone, wytrwane o wyraźnej ciemnoczerownej barwie. Wino to przez 20 miesięcy leżakowało w beczkach w piwnicach żagańskiego klasztoru Kanoników Regularnych.
Młode, niebeczkowane, czerwone wino z odmiany Tempranillo, z małą domieszką Mazuelo. Wiśniowa szata z fioletowymi refleksami, świeży i owocowy bukiet oraz aromaty żurawiny i czerwonych jagód.
Jedno z najwybitniejszych win argentyńskich skomponowane ze szlachetnych szczepów przez wybitnych winiarzy z Domu Cheval Blanc. Ta kompozycja dojrzałego Malbec, Cabernet Sauvignon oraz Petit Verdot zyskuje na sile wraz z upływającym czasem. Wyczuwalne ciepłe aromaty tytoniu, czerwonych jagód, brandy i pestek czereśni. Dojrzewa 18 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego.
Swój smak oraz aromat wino to zawdzięcza procesowi leżakowania. Wino to spędza niemal 2 lata w świeżych, dębowych beczkach, by następnie spokojnie leżakować w butelce kolejne 5 lat. Uraczy nas ono aromatem owoców leśnych oraz nut dębiny czy tytoniu. W smaku okrągłe i eleganckie.
Czerwone wino pochodzące z Południowej Afryki. Wytrawne, stworzone ze szczepów Shiraz oraz Pinotage. Uraczy nas bukietem pełnym porzeczek oraz śliwek. Soczyste taniny z owocowym finiszem.
UNO 1 Primitivo di Manduria Riserva to wyjątkowe czerwone wino z Apulii, stworzone z ręcznie zbieranych winogron Primitivo ze starych, ponad 60-letnich krzewów. Dojrzewa przez 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego, zyskując głębię i elegancję. W aromacie dominują dojrzałe wiśnie, leśne owoce, śliwkowy dżem oraz nuty fiołków, czekolady i chili. W ustach pełne, aksamitne i długie, z wyraźnymi taninami i ziołowo-lukrecjowym finiszem. Idealne do gulaszu, gęsiny, makaronów i dań kuchni śródziemnomorskiej. Podawać w temperaturze 18°C.
Wino o głębokim czerwono-purpurowym kolorze z fioletowo-czarnymi refleksami. Intensywny i trwały aromat owocowy z wyraźnymi nutami czarnej porzeczki, owoców leśnych i wanilii. Smak balsamiczny i lekko pikantny z nutą wanilii. Wino o pełnej strukturze, aksamitne i harmonijne. Długa i lekko pikantna końcówka.
Z charakteru spokojne, wytrwane, czerwone wino, pochodzące z włoskiego regionu Abruzja. W znacznej większości wykonane ze szczepu Montepulciano z dodatkiem Merlota. Intensywne w kolorze z wyraźnym aromatem czerwonych owoców, wiśni i jagód, podkreślonymi dębową nutą, którą wino zawdzięcza 12 miesiącom leżakowania w amerykańskich beczkach. Możemy wyczuć w nim również dymny aromat, a także odrobinę wanili.