- Obecnie brak na magazynie
Białe wino z Południowego Tyrolu przekonuje swoją elegancką konsystencją. Charakteryzuje się mineralnym, a zarazem aromatycznym posmakiem.
Szlachetny Pinot Noir kwitnie na średnich i dużych wysokościach 450 - 600 metrów nad poziomem morza. Uprawiane w naszych winnicach od połowy XIX wieku, starsze winorośle produkują elegancki i wykwintny Pinot Noir
Pinot Noir prezentuje się jako wino o wielu obliczach, w którym delikatne aromaty pierwotnych owoców poziomek, maliny i wiśni łączą się z powściągliwymi eleganckimi nutami korzennymi i aromatami krzemienia.
Smak jest dobrze wyważony z mineralną elegancją. Czerwone wino o długim i ekscytującym finiszu.
Szlachetny Pinot Noir kwitnie na średnich i dużych wysokościach 450 - 600 metrów nad poziomem morza. Uprawiane w naszych winnicach od połowy XIX wieku, starsze winorośle produkują elegancki i wykwintny Pinot Noir
Białe wino z Południowego Tyrolu przekonuje swoją elegancką konsystencją. Charakteryzuje się mineralnym, a zarazem aromatycznym posmakiem.
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.
To godne podziwu czerwone wino z regionu Piemont we Włoszech przynosi najlepsze atrybuty winogron Nebbiolo prosto do kieliszka. Producentowi Duchessa Lia udaje się zadowolić najróżniejsze podniebienia w zaskakującym rezultacie. Zabierz to wyjątkowe wino do swojej piwnicy.
Wino zbudowane na bazie dwóch najważniejszych hiszpańskich szczepów: Garnacha i Tempranillo. Dojrzewało 3 miesiące w beczkach z dębu amerykańskiego.
Francuskie wino, które powstało ze szczepów Cabernet Sauvignon, Merlot oraz Cabernet Franc. W aromacie wyczujemy beczki w akompaniamencie dojrzałych owoców oraz wanilii. Idealnie zbalansowane w ustach z przyjemnym finiszem.
Wino Borgo del Mandorlo Riserva, Copertino DOC produkowane jest z odmian Negroamaro, Malvasia, Merlot oraz Cabernet Sauvignon.
Wino wytwarzane jest z podsuszanych przez około 15 dni wnogron co skutkuję utratą połowy objętości winogron. Ze względu na ten proces wino otrzymuję charakterystyczne dla tego stylu nuty smakowe takie jak suszona śliwka czy rodzynki.
Wino dojrzewało przez 4 miesiące w dębowej beczce.
Kolor intensywnie rubinowy. Skoncentrowane aromaty dojrzałych czerwonych owoców z kwiatowymi nutami. W ustach świetna struktura, równowaga i elegancja, korzenne nuty na finiszu. 4 miesiące dojrzewania w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu.
Ta kompozycja Tempranillo (95%) i Mazuelo (5%) po krótkim okresie naturalnego leżakowania po fermentacji malolaktycznej, klaryfikacji oraz filtracji jest przelewana do beczek z dębu francuskiego i amerykańskiego. Przebywa w nich minimum 20 miesięcy, a następnie leżakuje w butelce.
Jasna, lekko złota barwa skrywa bukiet złożony z aromatów owoców oraz orzechów. Smak to połączenie wytrawności oraz lekkiej kwasowości.
To wytrawne czerwone wino dojrzewa przez co najmniej osiem miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Posiada piękną, głęboką rubinowo-czerwoną barwę z krystalicznymi refleksami. W smaku dominują nuty dojrzałych owoców i owoców leśnych, wzbogacone pikantnym akcentem przypraw. Na podniebieniu wyraźnie odczuwalne są eleganckie garbniki, które nadają winu długi i trwały finisz.
Negroamaro Legami Collection to subtelne czerwone wino z Apulii, stworzone z klasycznego dla tego regionu szczepu Negroamaro. Urzeka bogactwem owocowych i ziołowych aromatów oraz harmonijną strukturą, doskonale komponując się z wyrafinowaną kuchnią.
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane ze szczepu Susaminello. Nazwę wina, Susco, możemy przetłumaczyć jako "nieśmiały". Ciemnoczerwony kolor skrywa, owocowe aromaty połączone z delikatną kwasowością.
Francuskie, czerwone, wytrawne wino. Winogrona zbierane są ręcznie z ponad dwudziestoletnich krzaków do małych koszyków, aby uniknąć uszkodzenia owoców.
Winnica Cantina Regent - wino czerwone wytrawne o intensywnej barwie z lekko zaznaczoną tanicznością oraz kwasowością. Wino z potencjałem do leżakowania. Wyczujemy w nim aromaty wiśni, suszonych owoców i delikatną cierpkość aronii.
Czerwone, wytrawne wino wyprodukowane we Włoszech. Wiśniowe aromaty. Kubki smakowe uraczą nuty owoców z orzechami włoskimi i czekoladą.
Francuskie Chateau wyprodukowane w 72% ze szczepu Cabernet Sauvignon oraz w 28% ze szczepu Merlot.
Wino o rubinowej barwie oraz wspaniałym nosie, głownie wyczuwalne aromaty to czereśnia, porzeczki oraz nuty kwiatów. Produkt z potencjałem leżakowania przez 20 lat.
Idealnie komponuję się z potrawami z cieższych mięs oraz grzybów
Czerwone, wytrawne wino francuskie, apelacji Saint-Estephe w regionie Haut-Medoc. Wytworzone zostało z dwóch odmian gron: 52% Merlot oraz 48% Cabernet Souvignon. Leżakowane w dębowych beczkach przez około rok, przez co w smaku jest pełne i wyraziste z długim finiszem. Wyczujemy w nim korzenno-tostowe aromaty. Z potencjałem do leżakowania.
Famille Bouey Les Parcelles No. 8 to eleganckie czerwone wino z regionu Bordeaux, tworzone z połączenia około 80% Merlot i 20% Cabernet Franc. Charakteryzuje się głęboką, wiśniową barwą z fioletowymi refleksami oraz bogatym aromatem dojrzałych malin, czarnej porzeczki i delikatnych nut wanilii oraz przypraw. W ustach miękkie, gładkie i zrównoważone, z jedwabistymi taninami i dobrze wyważoną kwasowością. Finisz długi, elegancki, z subtelną nutą beczki i owocowym posmakiem. Wino powstaje z wyselekcjonowanych parceli w sercu Bordeaux, co nadaje mu charakterystyczną głębię i autentyczność regionu. Doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, pieczonym drobiem i serami dojrzewającymi. Les Parcelles No. 8 to klasyczne Bordeaux w nowoczesnym wydaniu – eleganckie i pełne francuskiego stylu.