- Obecnie brak na magazynie
To słodkie, czerwone wino dojrzewało przez 12 miesięcy w beczkach. Znakomite do orzechowych deserów.
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Idealnie podkreśli smak delikatnych mięs.
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Idealnie podkreśli smak delikatnych mięs.
To słodkie, czerwone wino dojrzewało przez 12 miesięcy w beczkach. Znakomite do orzechowych deserów.
Półwytrawne, czerwone wino pochodzące z Włoch. Ciemnoczerwona, intensywna barwa skrywa w sobie aromaty dojrzałych czerwonych owoców z nutami kwiatowymi. W intensywnym smaku wyczujemy delikatne taniny w akompaniamencie czerwonych owoców. Pełne i gładkie.
To rubinowoczerwone wino z subtelnymi purpurowymi refleksami zachwyca intensywnym aromatem świeżych śliwek i wiśni, wzbogaconym o ziołowe nuty. Na podniebieniu jest wyraźnie owocowe, soczyste, z pieprzowym akcentem i elastycznymi taninami w finiszu. Doskonale komponuje się z pieczoną wieprzowiną, grzybami, grillowanymi warzywami oraz makaronami w serowych sosach.
Wino czerwone, półwytrawne wytworzone z aromatycznych owoców czerwonej porzeczki. W smaku delikatne, orzeźwiające ze zbalansowaną kwasowością.
Aromaty dojrzałej wiśni, owoców leśnych oraz fiołków. W smaku obfite w owocowy smak.
Włoskie wino pochodzące z Sycylii. Powstałe ze szczepu Syrah oraz Nero d'Avola. Charakteryzuje się intensywnym aromatem pełnym owoców. W smaku uraczy nas delikatnymi taninami w akompaniamencie wcześniej wspomnianych owoców.
Hiszpańskie, półwytrawne, czerwone wino. Wiśniowa barwa skrywa elementy czerwonych dojrzałych owoców z lekką słodyczą.
Owocowe aromaty, oraz aksamitny smak, połączone z faktem iż wino leżakowało w beczce tworzą wyjątkowe połączenie. Idealny dodatek do dań mięsnych lub makaronów.
Carl Jung Merlot jest to czerwone, półwytrawne wino bezalkoholowe o owocowym smaku i głębokim czerwonym kolorze. Idealne dla osób niepijących, a także młodszych.
Wino posiada głęboki rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. W smaku intensywne z aromatem ciemnych owoców. Pełne i wyraziste z delikatną waniliową nutą. Idealnie komponuje się z wędlinami i serami, a także z mięsami z grilla.
Wino o kolorze głębokiej czerwieni. Aromaty ciemnych owoców i ziół. Obfity i gładki smak o długim finiszu. Wino dojrzewało przez 6 miesięcy w dębowej beczce.
Cielo Cabernet Sauvignon IGT Tre Venezie to soczyście owocowe czerwone wino półwytrawne z północy Włoch. Powstałe w 100% ze szczepu Cabernet Sauvignon, wyróżnia się aromatem dojrzałych malin i nutą świeżo skoszonej trawy. W ustach krągłe, jedwabiste, z dobrze zbalansowaną kwasowością i miękkimi taninami. Doskonałe do pikantnych dań z czerwonego mięsa, grillowanych potraw oraz twardych serów. Wino o zawartości alkoholu 12,5%, idealne do serwowania w temperaturze 15–16°C. Klasyczna włoska propozycja w nowoczesnym stylu – przystępna, pełna smaku i charakteru.
Intensywny i złożony bukiet z nutami śliwek i wiśni. Delikatne aromaty wanilii. W smaku pełne, harmonijne i miękkie. Lekko pikantny finisz. Idealnie komponuje się z daniami, z czerwonego mięsa.
1908 Nero di Gio to wyjątkowe półwytrawne czerwone wino włoskie, które pięknie łączy zaokrągloną strukturę południowych regionów z odświeżającymi cechami północy. Leżakowane przez 6 miesięcy w dębowych beczkach, to wino zachwyca głęboką rubinową barwą i urzekającym bukietem, w którym znajdują się aromaty jeżyn i czereśni, a także nuty cynamonu, tytoniu i lukrecji.
Na podniebieniu ujawnia elegancję i wyjątkową równowagę z aksamitnymi taninami, kończąc się imponująco długim finiszem z balsamicznymi niuansami. Doskonale komponuje się z czerwonymi mięsami, w tym dziczyzną, oraz dojrzewającymi serami.
Skład: 50% Negroamaro (Apulia), 20% Montepulciano (Molise), 15% Merlot (Veneto), 15% Cabernet (Veneto).
Maestro Primitivo to półwytrawne, intensywnie czerwone wino pochodzące z nasłonecznionych terenów południowych Włoch. Jego urzekający bukiet prezentuje soczyste owoce leśne, elegancko przeplatające się z ziemistymi nutami, które oddają bogactwo tamtejszego terroiru. Na podniebieniu to wino jest zarówno esencjonalne, jak i jedwabiste, oferując doskonale zrównoważoną strukturę.
Idealne do wzbogacenia doświadczeń kulinarnych, Maestro Primitivo doskonale komponuje się z różnorodnymi daniami, w tym makaronami w soczystych ciemnych sosach, dojrzewającymi serami oraz smakowitym salami z pieczoną papryką. Ciesząc się nim podczas przytulnego spotkania w gronie rodziny lub w eleganckiej kolacji, to wino z pewnością podniesie rangę każdej okazji swoją zachwycającą złożonością.
Wino pochodzące z lubińskiej winnicy Hiki, położonej w okolicach Zielonej Góry. Leżakowane w beczce. Owocowy aromat o wiśniowo-jagodowej nucie i aksamitny smak, w którym dominują akcenty dojrzałej wiśni. sprawdzi się jako dodatek do niezbyt tłustych dań mięsnych, makaronów, czy grillowanych warzyw
Włoskie, półwytrawne, czerwone wino. Wyczujemy w nim nuty wanilii, dębu, momentami nawet tytoń połączony z czarnymi soczystymi owocami. Długie i gęste na finiszu.