- Obecnie brak na magazynie
Świeże aromaty białych kwiatów, egzotycznych owoców, trawy i miodu. W ustach rześkie z posmakiem moreli, mango i jabłek. Delikatnie wytrawne.
Bogate i kremowe wino o kwiatowym nosie z nutami żółtych owoców; żywe i bogate podniebienie z pysznym końcowym charakterem soku gruszkowego. 50% Chardonnay, 50% Viognier.
W tym cuvée Jean-Luc Baldès pokazuje potencjał białych winogron Chardonnay i Viognier w połączeniu z pięknym wapiennym terroir Cahors. Winogrona są sadzone na szczycie doliny i zbierane wcześnie rano, aby zachować świeżość owoców.
To orzeźwiające wino nadaje się do picia samodzielnie jako aperitif lub do posiłków. Spróbuj go z drobiem, wędzoną szynką lub podaj z talerzem serów.
Bogate i kremowe wino o kwiatowym nosie z nutami żółtych owoców; żywe i bogate podniebienie z pysznym końcowym charakterem soku gruszkowego. 50% Chardonnay, 50% Viognier.
Świeże aromaty białych kwiatów, egzotycznych owoców, trawy i miodu. W ustach rześkie z posmakiem moreli, mango i jabłek. Delikatnie wytrawne.
Wytrawne, białe wino ze szczepu Gewurztraminer zostało ocenione przez uznanego krytyka James'a Sucklinga na wysokie 91 pkt.
Jest to wino aromatyczne, łączoce idealnie kwasowość z owocowością.
Leżakuuje na osadzie drożdżowym przez 7 miesięcy.
Mniejsza wersja francuskiego wina Chardonnay. Wino to charakteryzuje się bukietem, w którym wyczujemy aromaty ananasa oraz orzechów laskowych. W smaku uraczy nas lekką kwasowością z wyczuwalnym ananasem.
Harmonijny, wytworny smak unikalnej kompozycji winogron szczepu Riesling. Stworzone według szkoły francuskiej z polskich owoców rosnących w tradycyjnym regionie winiarskim okolic Zielonej Góry.
Rocznik 2021
Butelka 1,5L Magnum
Wino wyprodukowane w lubuskiej winnicy Cantina. Powstało w pełni ze szczepu Hibernal, cechującego się owocowym smakiem oraz aromatem oraz lekką kwasowością.
Piękna, złocista barwa z subtelnym żółtym odcieniem. Przyjemny bukiet aromatów, w którym wyczuwalne są nuty agrestu, mięty i kwiatów białego bzu.
Na podniebieniu wino pełne i bogate, o solidnej strukturze i harmonijnym charakterze, z delikatnie pikantnym, intrygującym finiszem.
Martini to marka, której chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym wypadku mamy do czynienia z winem musującym w słodkiej odmianie.
Rocznikowe wino musujące, robione metodą tradycyjną przez Francuza. Swój smak GostArt zawdzięcza dojrzałym winogronom i unikalnemu mikroklimatowi winnicy Gostchorze położonej na zielonych wzgórzach, tuż nad rzeką Odrą, na obszarach Natura 2000 w Krośnieńskiej Dolinie Odry.
Solaris z Winnicy Kindler to wytrawne białe wino pochodzące z Dolnego Śląska, wytwarzane w malowniczym regionie „Krainy Wygasłych Wulkanów” na Pogórzu Kaczawskim. Powstaje z odmiany Solaris, która daje wino o jasnej, słomkowej barwie i aromacie cytrusów, zielonego jabłka oraz białych kwiatów z delikatną nutą mineralności. W smaku świeże, harmonijne i dobrze zbalansowane, z wyraźną kwasowością i eleganckim, owocowym finiszem. Doskonale komponuje się z rybami, owocami morza, sałatkami oraz lekką kuchnią wegetariańską. Wino najlepiej podawać schłodzone do 8–10 °C. Rocznik może się różnić od widocznego na zdjęciu – każda edycja oddaje jednak charakter dolnośląskiego terroir i kunszt Winnicy Kindler.
Delikatna, słomkowa barwa z subtelnymi zielonkawymi refleksami, zachwycająca klarowność i bogata, drobna perlistość. Wyrafinowany, owocowy bukiet ujawnia aromaty białych owoców, takich jak brzoskwinie, nektarynki i gruszki.
Na podniebieniu wino zachwyca harmonijnym, świeżym smakiem, pełnym owocowej rześkości, z delikatnie słodkim, przyjemnym zakończeniem.
Białe, wytrawne wino pochodzące z Austrii. Posiada delikatny żółty kolor, z delikatnymi aromatami owoców. W smaku eleganckie i orzeźwiające. Idealnie łączy się z rybami, drobiem i makaronami.
Poznaj wyjątkowe wino od Bodegas Catena Zapata, które z pewnością zachwyci każdego miłośnika dobrego smaku. Jego złoty kolor z delikatnymi zielonymi refleksami intryguje od pierwszego muśnięcia wzrokiem. Bogaty bukiet aromatyczny to połączenie soczystego ananasa, pieczonych jabłek, słodkiego miodu i subtelnego dębu. Gdy wino znalazł się w ustach, odkryjesz jego aksamitną teksturę i harmonijną kompozycję. Nuty dojrzałych brzoskwiń, melona i ananasa z akcentem wanilii zachwycają, a długi finisz urzeka delikatną mineralnością. To wino idealnie pasuje do pieczonej perliczki czy grillowanych ryb. Oferowane w pojemności 750 ml, ma 13,9% alkoholu i najlepiej smakuje schłodzone do 12°C. Docenione przez krytyków, zdobyło 92 punkty od Roberta Parkera.. Idealny wybór na wyjątkowe chwile!
Portugalskie wino z regionu Douro. Białe, wytrawne, stworzone z kilku odmian winogron tj. Arinto, Gouveio, Rabigato, Viosinho. Proces leżakowania trwał pół roku i odbywał się w beczkach z francuskiego dębu. Na koniec trunek mieszano z winem nieleżakowanym.
Aromaty owoców cytrusowych, dojrzałego jabłka i prażonego kokosa. W zapachu kwiaty akacji i wiciokrzewu. W ustach pełne, lekko przyprawowe z nutami wanilii i cynamonu. Świeży, lekko mineralny finisz.
Wino z hiszpańskiego szczepu Xarello spędziło 12 miesięcy w dębowych beczkach. W aromacie wyczujemy owoce o białym miąższu a nawet masło czy wanilię. W Samku uraczy nas brzoskwinią i orzechami.
Słomkowa barwa skrywa aromaty charakterystyczne dla Sauvignon Blanc czyli cytrusów oraz owoców egzotycznych. W smaku delikatnie wyczuwalna beczka, w której wino leżakowało.