- Obecnie brak na magazynie
Świeże wino o bardzo owocowym aromacie. Subtelne oraz delikatne z charakterystyczną mineralnością. Wino leżakowało w kadziach ze stali nierdzewnej. Idealne do rybi serów.
Rocznik 2023
Wytrawne wino z Urugwaju o aromacie cytrusów i owoców egzotycznych. W smaku owocowe z lekką kwasowością i wyważonym finiszu.
Białe, wytrawne wino z rodowodem z Ameryki Południowej.
Opis
Wytrawne wino z Urugwaju o aromacie cytrusów i owoców egzotycznych. W smaku owocowe z lekką kwasowością i wyważonym finiszu.
Świeże wino o bardzo owocowym aromacie. Subtelne oraz delikatne z charakterystyczną mineralnością. Wino leżakowało w kadziach ze stali nierdzewnej. Idealne do rybi serów.
Rocznik 2023
Przyjemne nuty czerwonych owoców w musującym winie. Ciekawa butelka o oryginalnym kształcie i zaskakujących nutach smakowych.
Nagradzane medalami w konkursach winiarskich polskie wino musujące. Robione metodą szampańską przez zakochanego w Polsce Francuza, urzeka świeżością i złożonością smaku
Wytrawne, białe wino z Sardynii, stworzone ze szczepu Vermentino rosnącego na mineralnych, granitowych glebach wyspy. Charakteryzuje się jasno słomkową barwą z zielonkawym połyskiem. W aromacie wyczuwalne są cytrusy, kwiaty akacji i nuty śródziemnomorskich ziół. Na podniebieniu świeże, pikantne i elegancko zbalansowane. Idealne do owoców morza, szczególnie małży gotowanych na parze, oraz lekkich dań wegetariańskich.
Zbiór i selekcja odbywa się ręcznie. Winogrona są wyciskane w całości. Fermentacja alkoholowa odbywa się w dębowych beczkach w kontrolowanej temperaturze, po czym następuje fermentacja jabłkowo-mlekowa.
Wyprodukowane ze starannie wyselekcjonowanych winogron, pochodzących tylko z jednego rocznika. Wytwarzane za pomocą metody polegającej na kilkukrotnym schładzaniu winogron do temperatury 0*C, a następnie jego moszczu i samego wina. Nadaje to Prosecco unikalny i niepowtarzalny smak.
Białe wino produkowane na Sycylii, gdzie słońce zdaje się spalać wszystko w zasięgu wzroku? Tak, ponieważ odmiana winogron Inzolia przeszła przez wieki proces autoselekcji mający na celu zachowanie aromatów i delikatności wina, zbliżonych do cech win morskich.
Włoskie wino o słomkowym kolorze z dodatkiem złotych refleksów. W smaku posiada delikatny smak jabłka, gruszki i głogu z cytrusowymi aromatami. Idealnie nadaje się do dań z białym mięsem i szparagów.
Intensywny aromat białych kwiatów, dojrzałego ananasa i wanilii. Na podniebieniu bogate i dobrze wyważone. Świeży smak z przewagą tropikalnych owoców.
Białe wino ze słonecznej Klofornii ze szczepu Chardonnay. Przeleżało ono 3 miesiące w dębowych beczkach. Słomkowy kolor, w smaku wytrawne z aromatami brzoskwiń, jabłka, ananasa. Lekka wanilia na finiszu.
Włoskie Chardonnay, które idealnie oddaje region Veneto, w którym powstało. Gładkie, urzekające w smaku o aromacie owoców.
Wino białe, wytrawne o zrównoważonej kwasowości i doskonałej konsystencji.
Wytrawne, Czeskie wino wyprodukowane ze szczepu Sauvignon Blanc. W ustach zauważalne są intensywne nuty cytrusowe i zielone owoce z delikatnymi akcentami trawy i kwiatów. W smaku pojawia się pełne spektrum świeżości limonki, agrestu i subtelnego mineralnego podkładu.
Ĺťywe i wyraziste, z odważnymi aromatami limonki, marakui i mandarynki, które są soczyste i ukazują szczegóły litsea, werbeny cytrynowej i liści limonki makrut, podkreślone żywą nutą kwasowości.
Każda butelka skrywa aromaty żółtych jabłek oraz moreli z nutami nektarynek a nawet białej porzeczki. Delikatna kwasowość idealnie umila degustacje.
Aromaty egzotycznych owoców z kwiatową nutą. W ustach orzeźwiające i dobrze zbudowane. Delikatnie mineralny finisz.