- Obecnie brak na magazynie
Słodkie, musujące wino o słomkowym kolorze. Barwa tak skrywa cechy charakterystyczne dla szczepu Moscato, czyli aromaty kwiatów oraz owoców. Wino idealne do serów.
95% Sauvignon z niewielką ilością aromatycznych białych winogron. W kieliszku złoto-żółty kolor. Intensywne aromaty owoców tropikalnych, rodzynek, miodu i słodkich śliwek. Na podniebieniu dobrze zbalansowane. Dobry związek między słodyczą a kwasowością. Długi i elegancki finisz.
95% Sauvignon z niewielką ilością aromatycznych białych winogron. W kieliszku złoto-żółty kolor. Intensywne aromaty owoców tropikalnych, rodzynek, miodu i słodkich śliwek. Na podniebieniu dobrze zbalansowane. Dobry związek między słodyczą a kwasowością. Długi i elegancki finisz.
Słodkie, musujące wino o słomkowym kolorze. Barwa tak skrywa cechy charakterystyczne dla szczepu Moscato, czyli aromaty kwiatów oraz owoców. Wino idealne do serów.
Domaine Laffitte Gros Manseng/Petit Manseng to wyraziste, aromatyczne białe wino z południowo-zachodniej Francji (Côtes de Gascogne), powstałe ze szczepów Gros Manseng i Petit Manseng. Charakteryzuje się jasno-złotą barwą, a w aromacie dominują tropikalne owoce takie jak ananas i mango, dopełnione nutą miodu i cytrusowej skórki. Smak łączy żywą kwasowość z subtelną słodyczą, co zapewnia harmonijną strukturę — wyczuwalne są zarówno świeże jabłko i limonka, jak i dojrzały owocowy rdzeń. Świetnie pasuje jako aperitif lub w towarzystwie owoców morza, delikatnych serów i kuchni azjatyckiej o umiarkowanej ostrości.
Słodkie wino, które powstało w Chile z połączenia dwóch szczepów: Sauvignon Blanc i Rieslinga. Aromat pełen cytrusów. Dominująca słodycz jest subtelnie przełamana kwasowością.
Kolor złoty, intensywny, aromaty owocowe i kwiatowe, łagodne i niespotykanie delikatne. Cytrusowe nuty zapewniają orzeźwienie i świetną równowagę tego wina. Podawać schłodzone jako aperitif, świetnie komponuje się także z tartą brzoskwiniową lub pomarańczową. Doskonały towarzysz foie gras i sera pleśniowego.
To wykwintne wino, które łączy w sobie egzotyczne nuty śliwki ume i soczystego liczi. Jego złożony bukiet aromatyczny uwodzi zapachem dojrzałych owoców, a smak oferuje idealną harmonię słodyczy i delikatnej kwasowości. Każdy łyk przenosi w świat orientalnych ogrodów, gdzie spotykają się tradycja i nowoczesność. Idealne jako aperitif, doskonałe do deserów i owocowych sałatek,
Białe, półwytrawne wino. Wytwarzane ze szczepu Moscato Giallo.
Pochodzące z malowniczej doliny rzeki Duero, to wzmacniane wino jest wytwarzane z wykwintnych winogron Moscatel Galego, znanych ze swoich aromatycznych i słodkich cech. Proces produkcji wina obejmuje charakterystyczną metodę wzmacniania, która zatrzymuje fermentację poprzez dodanie brandy, zachowując naturalne cukry.
Po 18 miesiącach dojrzewania w dębowych kadziach, ten Moscatel ujawnia zachęcającą słodycz w towarzystwie urzekających aromatów miodu, skórki pomarańczowej i przepysznych przetworów owocowych. Dzięki bogatej historii i wyjątkowemu profilowi smakowemu, Moscatel jest ceniony za swoją wszechstronność, co czyni go doskonałym wyborem zarówno do delikatnego popijania samego w sobie, jak i do zachwycającego łączenia z deserami.
Musujące wino o wyrazistej osobowości i świetlistym, kwiatowym bukiecie, uzyskanym z aromatycznych białych winogron.
Charakteryzuje się intensywnym, przyjemnym smakiem, zawsze harmonijnym i zrównoważonym. Doskonale komponuje się z deserami, zachowując elegancję i świeżość, bez nadmiernej słodyczy czy przesadnej ciężkości.
Słodkie wino pochodzące z Francji. Mieszanka szczepów Sauvignon Blanc i Colombard. Dobrze zbalansowana kwasowość idealnie łączy się ze słodyczą.
Ciemnobrązowa barwa skrywa w sobie wiele wyjątkowych aromatów takich jak owoce, orzechy czy karmel. To słodkie, wzmacniane wino pochodzące z Włoch będzie idealnym towarzyszem do deski serów lub wędlin.
Białe, słodkie włoskie wino z Piemontu o ciepłej, złocistej barwie. Aromaty dojrzałych brzoskwiń, miodu, szałwii i kwiatów czynią je kuszącym. Na podniebieniu jest łagodne, eleganckie, z przyjemnym smakiem jasnych owoców i długim, kwiatowym finiszem. Doskonała równowaga między kwasowością a cukrem resztkowym sprawia, że jest bardzo przyjemne w odbiorze, zachęcając do kolejnych łyków. To pierwsze słodkie, musujące włoskie wino pojawiło się już w XVII wieku, produkowane metodą klasyczną, a później metodą Martinottiego, z delikatnym musowaniem (1,7 atm). Podawać do ciast, deserów i świeżych owoców. Skład: 100% Muscat Blanc à Petits Grains.
Pochodzące prosto ze słonecznej Hiszpanii, słodkie wino. Złocista barwa z zielonkawym refleksem oraz aromat rodzynek stanowią główne cechy tego wina. Doskonale sprawdza się jako aperitif lub do podawania z deserami.
Winogrona zostały ręcznie zebrane 4 grudnia 2023 roku przy temperaturze -14 stopni Celsjusza. Wino ma barwę złocistego bursztynu. W nosie dominują aromaty cytrusowe, takie jak pomelo, limonka, ananas i melon, wzbogacone o miodowo-ziołowe nuty oraz subtelną słodycz syropu z agawy. Na podniebieniu wyczuwalna jest aksamitna słodycz kandyzowanych owoców.
95% Sauvignon z niewielką ilością aromatycznych białych winogron. W kieliszku złoto-żółty kolor. Intensywne aromaty owoców tropikalnych, rodzynek, miodu i słodkich śliwek. Na podniebieniu dobrze zbalansowane. Dobry związek między słodyczą a kwasowością. Długi i elegancki finisz.
Słodkie, białe wino pochodzące z Węgier z regionu Tokaji. Widoczne pomarańczowo-złote zabarwienie, wskazuje na intensywny smak. Wyczujemy w nim miód oraz konfiturę z pomarańczy. Aromat pozostaje w naszych ustach na długo.
To wyjątkowe, pochodzące z Węgier, słodkie białe wino, znane na całym świecie ze swojego złotego koloru i intensywnych aromatów kandyzowanego imbiru oraz karmelu. W ustach oferuje doskonałą równowagę między słodyczą a kwasowością, z delikatnymi nutami dojrzałych owoców i orzechów. To arcydzieło wina, które pochodzi z Tokaju i cieszy się renomą dzięki zawartości winogron szczepu Furmint i pleśni Borytris Cinerea. Po miesięcznej fermentacji i dwuletnim dojrzewaniu w dębowych beczkach, wino leżakuje przez kolejny rok w butelkach, osiągając swoją pełną doskonałość.