- Obecnie brak na magazynie
12-letnia Whisky Single Malt pochodząca z RPA.
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca z dala od wybrzeża to single malt, który powstał przy użyciu słodu jęczmiennego suszonego dymem torfowym. Całość daje delikatną owocowość i dużo dymu
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca z dala od wybrzeża to single malt, który powstał przy użyciu słodu jęczmiennego suszonego dymem torfowym. Całość daje delikatną owocowość i dużo dymu
12-letnia Whisky Single Malt pochodząca z RPA.
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca w nadmorskich beczkach. Aromaty nugatu, miodu oraz pomarańczowych cukierków. Finisz średni pozostawiający na podniebieniu smak goździków i wanilii
Podwójnie destylowana oraz filtrowana w 3 metrowych kolumnach, w których nabierała drzewnego aromatu whisky. Trunek starzony przez 3 lata w dębowych beczkach. W smaku wyczujemy nuty kukurydzy, karmelu, syropu klonowego, a to wszystko przełamane nutą goryczki.
Arran Quarter Cask to wyjątkowa i aromatyczna szkocka whisky single malt, która przechodzi przez niepowtarzalny proces starzenia. Po początkowym dojrzewaniu w większych beczkach, whisky jest przenoszona do mniejszych beczek kwartowych. Skutkuje to intensyfikacją profilu smakowego. Delikatna bursztynowa barwa, ta whisky wyróżnia się aromatami miodu, cytrusów i subtelnej nuty korzennej. Podniebienie odsłania bogate połączenie toffi, wanilii i owoców sadowniczych, wszystko otulone aksamitną teksturą. Finał jest przyjemnie ciepły i długotrwały, pozostawiając niezapomniane wrażenie.
Początkowy strzał z oferty Glenlivet, nazwany na cześć założyciela destylarni, George'a Smitha. To klasyczny Glenlivet, z kremowym i owocowym charakterem wzmocnionym przez wykorzystanie beczek pierwszego napełnienia z amerykańskiego dębu.
Chivas 13 Rye Finish to whisky o pełnym, słodkim i pikantnym smaku. Ma delikatną nutę słodyczy, której towarzyszy przyjemna pikantność. Ma piękną złotą barwę i przyjemne aromaty.
Jest to bardzo wszechstronna whisky, którą można cieszyć się zarówno solo, jak i w koktajlach. Jest idealnym towarzyszem podczas relaksującego wieczoru z przyjaciółmi lub podczas towarzyskiego obiadu. Stanowi wyjątkowy prezent dla każdego miłośnika whisky.
Tullibardine to niewielka, niezależna destylarnia z Highlands, której historia sięga 1949 roku, choć wcześniej przez stulecia działał tu browar. Do produkcji wykorzystywana jest krystaliczna woda ze źródła Danny Burn u stóp Ochil Hills, a właściciele podkreślają wyjątkowość miejsca, w którym cały proces – od destylacji, przez dojrzewanie, aż po butelkowanie – odbywa się na miejscu, zapewniając pełną kontrolę nad każdą butelką. Tullibardine 225 Sauternes Finish powstała dzięki około rocznemu finiszowaniu wersji Sovereign w 225-litrowych beczkach po słynnym Château Suduiraut Sauternes.
Ulubieniec miłośników torfowych whisky. Wyjątkowy single malt z destylarni Caol Ila na Islay, zabutelkowany z mocą beczki. Przez dekadę dojrzewał w beczkach po sherry Oloroso zarówno ponownego, jak i pierwszego napełnienia. Należy do cenionej serii 100 Proof od bottlera Signatory Vintage. W smaku wyczuwalne nuty morskiej soli i karmelu.
Glenlossie 12 Year Old 2012 z serii Signatory 100 Proof Edition #35 to single malt ze Speyside, destylowany w 2012 roku i zabutelkowany w 2025 z mocą 57,1% alkoholu. Łączy w sobie dojrzewanie w beczkach first-fill po sherry Oloroso i w hogsheadach po bourbonie, co nadaje mu niezwykłą złożoność. W aromacie wyczuwalne są suszone owoce, ciemna czekolada i ciepłe przyprawy, które harmonijnie przeplatają się z nutami wanilii, toffi i miodowych owoców sadowych. Na podniebieniu ujawnia eleganckie połączenie sherryowej głębi i klasycznej, owocowej świeżości Speyside, uzupełnione o subtelny, zielony akcent charakterystyczny dla Glenlossie. Długi finisz podkreśla równowagę między bogactwem a lekkością, oferując wyjątkowe doświadczenie smakowe.
Symfonia aromatów i smaków. Rozkoszuj się złożonymi i bogatymi smakami najnowszego wydania kolekcji Harmony. Trunek zachwyca wspaniałym kolorem Letniego Wieczoru, wizualna uczta, która przygotuje cię na symfonię aromatów i smaków. Doświadcz bogatych nut pomarańczy i cytryny, splecionych ze słodkim zapachem konwali, wanilii i kokosa, wszystko ugruntowane w esencji dojrzałych pól jęczmienia. Wykwintny blend uchwycił esencję naturalnego piękna Szkocji, oferując podróż sensoryczną przez jej bujne krajobrazy.
Auchentoshan American Oak to kremowa i łagodna whisky typu single malt stworzona z beczek po Bourbonie pierwszego napełnienia.
Whisky Single Malt z edycji Vintage Casks z Destylarni Benrinnes.
Whisky finiszowała w beczce typu Hogshead po winie Moscatel, która nadała tej whisky kwiatowo-owocowo-cytrusowy aromat i smak.
Finisz mocno ogrzewający z nutami śliwki.
Whisky wypuszczone o mocy beczki 54,9%ABW.
Szkocka blended whisky Famous Grouse w najmniejszej wersji o pojemności 50 ml.
Caisteal Chamuis to niezapomniana szkocka whisky Blended Malt, której charakter kształtuje surowy klimat szkockich wysp. Starannie dobrane single malty dojrzewają przez co najmniej 12 lat w beczkach typu hogsheads, by potem nabrać głębi w beczkach po sherry Oloroso. Intensywne torfowe nuty harmonijnie łączą się z morską bryzą, dębem i przyprawami, a delikatna słodycz sherry dodaje uwodzicielskiego wykończenia. Każdy łyk oferuje głębokie, wędzone doznania z trwałym finiszem. Butelkowana tradycyjnie, bez sztucznych dodatków i filtracji na zimno, Caisteal Chamuis to kwintesencja szkockiej autentyczności i dzikiej elegancji.
Jeden z bardziej znanych Bourbonów na rynku. Stworzona na bazie tradycyjnego Jim Beama, który leżakował w beczce 4 lata, wzbogaconego o aromat miodu, tworzy lekko słodki, acz klasyczny trunek.
Whisky typu single malt stworzona w Szkocji, w destylarni Dalmore. Spędziła ona 15 lat w beczkach, z czego 12 lat po Bourbonie, następnie 3 lata w beczkach po Sherry. Łagodna o wyczuwalnym smaku owoców, również tych suszonych.
Jack Daniel’s Legacy Edition 1 to limitowana edycja, która opatrzona jest etykietą nawiązującą do produktów marki sprzed 1904 roku. Jest to nic innego jak Jack Daniel No.7 z mocą zwiększoną do 43%. Wyrazistszy i bogatszy w smaku.
The Glenlivet 12 Years Old początkowo dojrzewa w tradycyjnych beczkach dębowych, a następnie przechodzi proces starzenia w beczkach z amerykańskiego dębu, które nadają jej nuty wanilii i charakterystyczną gładkość. Woda z Josie’s Well, bogata w minerały, pomaga kształtować smaki w procesie zacierania i fermentacji, podczas gdy specyficzne kształty i rozmiary miedzianych alembików dodają delikatnego, ale złożonego charakteru. W zestawie znajduje się miniaturka o pojemności 50ml Glenlivet Caribbean Reserve.