- Obecnie brak na magazynie
24-letnia whisky od BenRiach, do beczki trafiła 15 lipca 1994, zaś butelkowana była w 2019 roku. Leżakowania w beczce nr 6500. Edycja limitowana do 299 butelek.
Whisky single malt od Dalmore. Spędziła ona 12 lat w beczkach. 9 lat spędziła w beczkach po bourbonie, aby następnie 3 lata leżakować w beczkach po Sherry, które samo w sobie miało 30 lat. Proces ten nadaje jej wyjątkowego charakteru cytrusów, czekolady z elementami wanilii.
Whisky single malt od Dalmore. Spędziła ona 12 lat w beczkach. 9 lat spędziła w beczkach po bourbonie, aby następnie 3 lata leżakować w beczkach po Sherry, które samo w sobie miało 30 lat. Proces ten nadaje jej wyjątkowego charakteru cytrusów, czekolady z elementami wanilii.
24-letnia whisky od BenRiach, do beczki trafiła 15 lipca 1994, zaś butelkowana była w 2019 roku. Leżakowania w beczce nr 6500. Edycja limitowana do 299 butelek.
Tullibardine 15-letnia whisky z regionu Highland, o mocy 43%, w eleganckiej butelce 700 ml z korkiem. Jej złocisty odcień przyciąga wzrok. W aromacie wyczuwalne są nuty suchego siana, pieczonych jabłek, fiołków, goździków oraz subtelnej wanilii. Na podniebieniu ujawnia smak babeczek, dżemu truskawkowego, aromatycznych przypraw i słodyczy miodu. Finisz to karmelizowane orzechy i wyraziste przyprawy, które długo pozostają w pamięci. To pierwsza tak dojrzała whisky powstała po ponownym uruchomieniu destylarni w 2003 roku. Dojrzewała w beczkach po bourbonie, łącząc nuty suszonego siana, fiołków, pieczonych jabłek i wanilii z ciepłymi przyprawami i kremową teksturą, oferując niezwykle intrygujące doznania smakowe.
Ten drugi rozdział serii został stworzony we współpracy z V&A Dundee, czołowym muzeum designu w Szkocji. Dojrzewa przez 16 lat w beczkach po bourbonie oraz finiszuje w beczkach po tawny porto Graham's i beczkach po sherry Apostoles. Złożony profil smakowy przynosi nuty dojrzałych fig, leśnych owoców, delikatnie palonej kolumbijskiej kawy i bułeczki brioche.
Ten elegancko zapakowany zestaw prezentowy zawiera butelkę Balcomie o pojemności 70cl oraz dwa kieliszki Glencairn Crystal. Balcomie to wykwintny Single Malt z rodzinnej destylarni w Królestwie Fife. Przygotowany z lokalnego jęczmienia z Fife, jest dojrzewany wyłącznie w beczkach po sherry Oloroso z amerykańskiego dębu, pochodzących z Jerez, które wcześniej były używane do starzenia sherry. Isabella Wemyss starannie wybrała te beczki ze względu na ich subtelne smaki dębowe oraz bogatą słodycz sherry, które doskonale uzupełniają owocowy charakter ducha Kingsbarns, tworząc harmonijną równowagę między duchem a drewnem.
12 letni Szkocka Single Malt z desylarni Loch Lomond wyróznia się mocno owocowym aromatem. Producent chawli się, że Inchmurrin to jedna z najśłodszych, najłagodniejszych i najbardziej owocowych whisky z ich destylarni.
Ardbeg Corryvreckan bierze swą nazwę od słynnego wiru, który znajduje się na północ od Islay, gdzie tylko najodważniejsze dusze ośmielają się zapuszczać. Pod powierzchnią tego pięknie zbalansowanego dramatu czają się wirujące aromaty i potoki głębokiego, torfowego, pieprznego smaku. Podobnie jak sam wir, Corryvreckan nie jest przeznaczony dla osób o słabym sercu! Nagrodzona jako The World's Best Single Malt w 2010 roku przez World Whiskies Awards.
Odkryj Fettercairn 16 Letni, nową stałą edycję destylarni z okazji jej 200-lecia. Ta wyjątkowa whisky, wcześniej dostępna w limitowanych edycjach, teraz dołącza do stałej oferty obok 12- i 24-latka.
Fettercairn 16 Years Old dojrzewa wyłącznie w beczkach po bourbonie, co nadaje jej czysty i bogaty profil smakowy. Botling o mocy 46,4% ABV jest nie filtrowany na zimno i bez dodatków barwników, co podkreśla jego naturalny charakter.
Destylarnia, założona w 1824 roku w Szkocji, jest obecnie częścią Whyte & Mackay i cieszy się uznaniem wśród koneserów. Fettercairn 16 Years Old jest dostępna w specjalistycznych sklepach z whisky na całym świecie. Spróbuj i celebrować 200-letnią tradycję tej wyjątkowej destylarni!
Wyjątkowa single malt whisky stworzona w stylu tzw. Richly Sherried Style. Dojrzewała przez minimum 12 lat w beczkach po sherry Oloroso i Pedro Ximenez.
Aromat to intensywna chmura torfu, jakby stopiona w szkle. W smaku idealna równowaga między oleistą torfowością a jęczmienną bazą, z doskonale wyważoną nutą gorzko-słodką.
Finisz gdzie torf stopniowo zanika, ustępując miejsca subtelnej goryczce dębu, jednak korzenne akcenty doskonale ją równoważą.
Spice King to whisky szkocka wytwarzana ręcznie w małych partiach, intrygująca i wyjątkowo złożona, łącząca w sobie nuty przypraw, delikatnego dymu, akcenty morskie oraz cytrusowe.
Whisky ta dojrzewa wyłącznie w beczkach po czerwonym winie z regionu Rioja, co nadaje tej mocno torfowej whisky dodatkowy owocowy wymiar. Smak jest ziemisty, korzenny, intensywnie dymny i torfowy. Słodycz suszonych śliwek i rodzynek mocno przebija się za drzewnymi nutami dębu i białego pieprzu. Finisz jest przyjemnie długi.
X By Glenmorangie jest stworzony do miksowania. Został zaprojektowany z najlepszymi barmanami i specjalnie stworzony jako single malt do mikserów i koktajli. Mówi się, że ma bogatszy i słodszy smak. Whisky single malt dojrzewana w beczkach po bourbonie oraz częściowo w świeżo wypalanych beczkach z dębu amerykańskiego. W zestawie z napojami Shweppess, które idealnie komponują się z ta whisky.
Whisky stworzona w hołdzie dla klasycznego jachtu Tuiga, od którego została zaczerpnięta nazwa. Wysoce limitowana whisky Single Malt od destylarni Glenmorangie, której powstało zaledwie 251 butelek. Stworzona w Szkocji ponad ćwierć wieku temu jest dzisiaj symbolem klasy i elegancji. Ukazała się ona podczas Monaco Classic Week, czyli wydarzeniu poświęconemu klasycznej żegludze i zabytkowym łodziom. Było to miejsce i czas idealnie oddające klimat tego unikalnego alkoholu. Elegancka drewniana skrzynka skrywa w sobie butelkę najwyższej jakości whisky, dodatkowo zapakowanej w lniany worek, aby oddać charakter żeglugi. W aromacie wyczujemy elementy mięty czy jaśminu okraszone delikatną gruszką oraz jabłkiem. W smaku zaskoczy nas gładkością z elementami cytrusów, do tego delikatna wanilia.
Ta 16-letnia whisky, destylowana w gorzelni Craigellachie w Speyside i starzona przez Signatory Vintage w beczkach po sherry Oloroso pierwszego napełnienia, to wyjątkowa limitowana edycja. Zabutelokowana z imponującą mocą 57,1% ABV, bez filtracji na zimno i bez dodatku barwników, zachowuje pełnie swojego naturalnego charakteru.
Destylowana w Glen Keith w maju 1997 roku, ta single malt whisky dojrzewała przez kolejne dwadzieścia cztery lata w dwóch beczkach typu hogshead. W kwietniu 2022 roku beczki zostały otwarte przez zespół Signatory, który niezależnie wypuścił łącznie 518 butelek w ramach kolekcji Cask Strength Collection.
Ben Nevis 2014 wyróżnia się swoim bogatym, złotym kolorem i bukietem aromatów, które obiecują zmysłowe doświadczenie. Ta whisky łączy w sobie dymne nuty z słodkimi, złożonymi aromatami pochodzącymi z dojrzewania w beczkach po sherry, co prowadzi do przekonującego i dobrze zrównoważonego doznania. Z Ben Nevis 2014 od Signatory Vintage otrzymujesz więcej niż tylko whisky - nabywasz kawałek duszy Szkocji, starannie destylowany i dojrzewany, gotowy do degustacji i docenienia.