- Obecnie brak na magazynie
Wino wytrawne, czerwone o wyrazistym smaku ciemnych owoców tj. czereśnie oraz czarne porzeczki z nutami dębowymi. Wino leżakowało przez 12 miesięcy w dębowych beczkach.
Wino medalowe - Gold Medal - Mondus Vini 2023
Dwór Polski to połączenie tradycji i wykwintnego smaku zawartych w bogato zdobionym opakowaniu. Wyjątkową łagodność- ta szlachetna wódka -zawdzięcza procesom wielokrotnej destylacji oraz krystalicznej wodzie i najlepszemu spirytusowi z wielkopolskich zbóż.
Opis
Dwór Polski to połączenie tradycji i wykwintnego smaku zawartych w bogato zdobionym opakowaniu. Wyjątkową łagodność- ta szlachetna wódka -zawdzięcza procesom wielokrotnej destylacji oraz krystalicznej wodzie i najlepszemu spirytusowi z wielkopolskich zbóż.
Wino wytrawne, czerwone o wyrazistym smaku ciemnych owoców tj. czereśnie oraz czarne porzeczki z nutami dębowymi. Wino leżakowało przez 12 miesięcy w dębowych beczkach.
Wino medalowe - Gold Medal - Mondus Vini 2023
Ta 50 ml butelka Goslings Black Seal Rum to idealna propozycja zarówno do degustacji, jak i tworzenia koktajli z kultowym bermudzkim ciemnym rumem.
Produkowany niezmiennie od 1806 roku, Goslings Black Seal to wyjątkowy trunek, który doskonale oddaje piękno i charakter swojej ojczystej Bermudy.
Moët Impérial to wizytówka Domu Szampańskiego Moët & Chandon i klasyczny wyraz jego stylu. Odświeżający i elegancki, odzwierciedla bogactwo trzech szczepów szampańskich winogron â Pinot noir, Chardonnay, Pinot Meunier. Jego bogate nuty czerwonych owoców, cytrusów i białych kwiatów oraz subtelne nuty korzenne i mineralne idealnie współgrają z nastrojem słonecznego dnia lub nasyconego zapachami wieczoru.
Wytrawny w charakterze Moët Impérial (dosage cukru 9 g/l) smakuje wspaniale jako świeży i lekki aperitif, jak również doskonale łączy się z lekką kuchnią: ostrygami, przegrzebkami, sushi, białymi rybami, z białym mięsem i białymi owocami.
Pojemność: 1500 ml
Zawartość alkoholu: 12%
To zachwycające wytrawne Lambrusco to harmonijne połączenie Lambrusco Marani (55%), Lambrusco Salamino (40%) i Ancellotta (5%). Znane ze swojego żywego i musującego charakteru.
Lambrusco to musujące czerwone wino pochodzące z włoskiego regionu Emilia-Romagna, słynącego z zabawnych bąbelków i orzeźwiającego smaku.
Urzekający rubinowy kolor przyciąga wzrok, a intensywny aromat przepełniony jest słodkimi, dojrzałymi nutami owoców, przede wszystkim malin i truskawek.
Na podniebieniu Lambrusco jest zarówno pełne, jak i gładkie, zapewniając, owocowy finisz, który zachwyca.
Włoski likier Amaro Ramazzoti zawiera kompozycję 33 ziół oraz przypraw korzennych, jednakże jego dokładna receptura jest tajemnicą. Wiadomo jednak, że wśród jego wyselekcjonowanych składników znajdują się między innymi rabarbar, gencjana oraz chinowiec.
Irlandzka whisky charakteryzująca się smakiem oraz aromatem wanilii, owoców a nawet przypraw czy dębu.
Szampan stworzony w 100% z odmiany winogron Chardonnay. Stworzony na cześć Króla Karola VII. Szampan ten został stworzony z winnic Grand Cru oraz Premier Cru co gwarantuję najwyższą jakość produktu. Szampan ten jest świeży i lekki. Przeważają tostowo-owocowe nuty.
Irlandzka whiskey mieszana będąca kompozycją trzykrotnie destylowanej whiskey single malt, która stanowi 25% składu i whisky zbożowej.
Wytrawny szampan, składający się z 3 szczepów winorośli 65% - Pinot Noir, 30% - Chardonnay, 5% - Meunier. Charakteryzuje się złotową barwą oraz intensywną pienistością. Wyczujemy w nim aromat kwiatu lipy oraz skórki chleba. W smaku wyłaniają się czerwone porzeczki, maliny, miód z odrobina biszkoptów na końcu. Region pochodzenia A.O.C Champagne.
Czerwone, wytrawne wino pochodzące z Kalifornii. Rubinowa barwa, która skrywa aromaty truskawek. Okrągłe w ustach, gładki i długi finisz, który poprzedzają smaki wiśni i wanilii.
Rubinowo-czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Aromaty dojrzałych owoców śliwkowych z przyjemną nutą kakao i wanilii. W smaku dojrzałe ciemn owoce. Aksamitny smak i miękka budowa z intensywnym finiszem.
Rum prosto z Barbadosu. Przyprawy użyte to produkcji rumu również pochodzą z Karaibów, co sprawia, że rum ten idealnie oddaje charakter miejsca, z którego pochodzi.
Wino o jasnoróżowej barwie zachwyca wyjątkowo drobnym i trwałym musowaniem. W nosie urzeka bukietem aromatów: soczystych truskawek, czerwonych kwiatów, skórki chleba oraz delikatnych nut suszonych owoców.
Divella Rosé de Saignée to przykład wina o autentycznym charakterze i wyjątkowej elegancji, pochodzącego z Gussago — wschodniej części regionu Franciacorta. W zapachu dominują czerwone owoce, wzbogacone subtelną mineralnością i kwiatowymi akcentami. Na podniebieniu wino jest aksamitne i harmonijne, z głębią smaku, wyraźną świeżością oraz kremową strukturą musowania.
Jest to mieszanka beczek z dwóch destylarni na Jamajce: Monymusk i Hampden. Ta ostatnia gorzelnia ma szkockie korzenie i jest jedną z najstarszych plantacji cukru w kraju. Ten rum XO został zabutelkowany przez Mezan i jest mieszanką rumów w wieku od 4 do 23 lat, ponownie zabutelkowanych i pozostawionych do leżakowania przez wiele lat przed butelkowaniem.
Polski miód pitny. Trójniak oznacza, że na jedną miarę miodu przypadają dwie miary wody jak nakazuje staropolska receptura.
Kiln Embers to dymna whisky słodowa, która została stworzona z myślą o maksymalnym wpływie na smak poprzez użycie dwukrotnie większej ilości mocno torfowanej whisky słodowej z Islay niż w przypadku Peat Chimney. Dodatkowo słody Highland, Speyside i Lowlands są używane oszczędnie w mieszance, aby przynieść słodką, bogatą i cytrusową równowagę do tego mocno torfowego wydania.