- Obecnie brak na magazynie
Francuskie, czerwone, wytrawne wino. Winogrona zbierane są ręcznie z ponad dwudziestoletnich krzaków.
Intensywny jasnożółty kolor z delikatnymi złocistymi refleksami przykuwa uwagę. Smak wyróżnia się wyraźnym owocowym profilem, uzupełnionym mineralnymi akcentami i przyjemną kwasowością. Długi finisz tworzy harmonijną całość, dostarczając wielowymiarowych doznań.
Intensywny jasnożółty kolor z delikatnymi złocistymi refleksami przykuwa uwagę. Smak wyróżnia się wyraźnym owocowym profilem, uzupełnionym mineralnymi akcentami i przyjemną kwasowością. Długi finisz tworzy harmonijną całość, dostarczając wielowymiarowych doznań.
Francuskie, czerwone, wytrawne wino. Winogrona zbierane są ręcznie z ponad dwudziestoletnich krzaków.
Wino czerwone, wytrawne wyprodukowane ze szczepu Syrah. Dojrzewało przez okres 4 miesięcy, przez co wyczujemy w nim aromatyczny smak czerwonych owoców, podbity lekko wanilią. Najlepiej sprawdzi się w połączeniu z serami oraz pikantną kuchnią.
Francuskie czerwone Bordeaux stworzone ze szczepów winogron: 80% Merlot oraz 20% Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon.
Wytrawne wino o aromacie ciemnych czerwonych owoców.
Delikatnie półwytrawne, Czeskie wino wyprodukowane ze szczepu Chardonnay. W ustach zauważalne są nuty smakowe owoców z sadu z wyraźnie zaznaczoną kwasowością
Szampan Louis Roederer Blanc de Blancs 2016 wytwarzany wyłącznie w 100% z Chardonnay, cuvée Blanc de Blancs przechodzi skrupulatny proces starzenia przez pięć lat na osadzie, a następnie przez co najmniej 6 miesięcy po wyjęciu, aby osiągnąć optymalną dojrzałość.
Wzbogacone słoną energią wapienia, Blanc de Blancs to eleganckie, precyzyjne, promienne wino o aksamitnej i jedwabistej konsystencji, płynnie łączącej mineralność z głębią. Z dumą prezentuje doskonałość Chardonnay!
Ouzo to grecki aperitifi, z posmakiem anyżu. Najczęściej podawany z wodą, zmienia on wtedy barwę na mlecznie białą.
Zawartość butelki to połączenie rumu ciemnego z jasnym, z dodatkiem starannie dobranych przypraw. Aromat to połączenie wcześniej wspomnianych przypraw w akompaniamencie nut maślanych. Co ciekawe, pochodzi on z USA.
Wytrawne wino musujące stworzone metodą tradycyjną. Wykonane z trzech szczepów: Pinot Noir, Riesling oraz Chardonnay. Wyczuwalne aromaty jabłek oraz owoców cytrusowych podbijane są przez delikatne bąbelki.
Włoskie wino wyprodukowane ze szczepu Sauvignon Blanc. Aromat skrywa nuty owoców egzotycznych. W smaku zaś wyczujemy cytrusy, brzoskwinie a nawet świeże zioła.
Niesamowite wino powstałe z kilku szczepów, takich jak: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc oraz Petit Verdot. Połączenie to, tworzy trunek o wspaniałym charakterze. Jego purpurowa barwa, skrywa nuty owocowe w towarzystwie aromatów korzennych i kwiatowych. W smaku uraczy nas świeżością oraz lekką pikanterią. Długi, owocowy finisz.
Czerwone wino z cenionej Nowozelandzkiej Winnicy z regionu Nelson. Wytawne wino ze szczepu Pinot Noir o wiśniowo-rubinowym kolorze charakteryzuję się wiśniowym aromatem z nutami przypraw.
Limitowana edycja Smokehead Terminado Tequila Cask to szkocka whisky z Islay o intensywnym aromacie torfu i owocowych nutach, takich jak mandarynki i pomarańcze. Dojrzewanie w beczkach po tequili nadało jej wyjątkowy charakter
To, która destylarnia z Islay stoi za whisky z czaszką, pozostaje dobrze strzeżoną tajemnicą.
To wyborne wino stanowi imponującą mieszankę szczepów Grenache Noir (45%), Syrah (35%) i Mourvedre (20%). Powstaje w procesie dwuetapowego dojrzewania: 60% leżakuje w stalowych zbiornikach, a pozostałe 40% spędza co najmniej 4 miesiące w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu. Efektem jest wino o głębokiej czerwieni z fioletowymi refleksami.
Wino musujące wykonane w pełni ze szczepu Pinot Noir, rosnącego w województwie Lubuskim w winnicy Aris. Wino charakteryzuje się lekko różową barwą, która skrywa aromaty świeżych cytrusów oraz owoców leśnych.
Polska Whiskey zamknięta z mocą 56%. Elegancka butelka skrywa w alkohol który przez 4 lata leżakowała w beczkach z Polskiego dębu po winie, nadając mu lekko dymny aromat. Edycja limitowana do 313 butelek.
Wino to nawiązuje do miejsca, z którego pochodzi, czyli Żagania oraz historycznego Księstwa Żagańskiego. Powstało ono w dworku książęcym, którego historia produkcji wina tego typu się roku 1601. Następnie dojrzewa ono na osadzie drożdżowym w piwnicach klasztoru żagańskiego.
Opakowane w niebanalną butelkę brandy, wywodzi się z wielopokoleniowej rodziny, która od 1859 roku zajmuje się produkcją alkoholu. Jest to rezultat, uważnej selekcji oraz zrównoważonej produkcji. Użyto do niej winogron Ugni Blanc, a proces dojrzewania odbywał się w beczkach z dębu limuzynowego. Charakteryzuje się słomkowym kolorem i delikatnym aromatem.
Wspaniała podhalańska nalewka charakteryzująca się wyjątkowym korzennym aromatem litworu, wzbogacona smakiem naturalnego syropu z borówki.
Wino wyprodukowane z jednego z najpopularniejszych szczepów regionu lubuskiego - Solaris. Charakteryzuje się słonecznymi refleksami. W smaku wyczuć możemy dojrzałe owoce melona, brzoskwini i ananasa w akompaniamencie miodowej słodyczy.