- Obecnie brak na magazynie
Pierwszy Single Malt z destylarni Ardnamurchan Distillery.
Whisky typu Single Malt, która stworzona została z destylatów leżakujących w beczkach po Bourbonie jak i po Sherry. Połowa słodu, z którego alkohol ten został wyprodukowany była dymna, druga połowa bezdymna. Whisky o ciekawym aromacie ziół czy chociażby toffi.
Whisky typu Single Malt, która stworzona została z destylatów leżakujących w beczkach po Bourbonie jak i po Sherry. Połowa słodu, z którego alkohol ten został wyprodukowany była dymna, druga połowa bezdymna. Whisky o ciekawym aromacie ziół czy chociażby toffi.
Pierwszy Single Malt z destylarni Ardnamurchan Distillery.
Wyjątkowa single malt whisky stworzona w stylu tzw. Richly Sherried Style. Dojrzewała przez minimum 12 lat w beczkach po sherry Oloroso i Pedro Ximenez.
West Cork Maritime Port Cask to irlandzka whiskey single malt, trzykrotnie destylowana, niefiltrowana na zimno i butelkowana bez dodatku karmelu, z mocą 46%. Wchodzi w skład serii inspirowanej rybacką przeszłością założycieli destylarni – Gera i Denisa McCarthy, którzy przed założeniem West Cork Distillers przez lata pływali na trawlerach u wybrzeży zachodniej Irlandii. Kulista butelka, stworzona na specjalne zamówienie, nawiązuje do dawnych szklanych boi rybackich, a asymetryczna szyjka ułatwia nalewanie. Whiskey dojrzewała początkowo w beczkach po bourbonie, a następnie finiszowała w beczkach po portugalskim porto. W aromacie dominują suszone owoce, wanilia, toffi, gałka muszkatołowa i czarny pieprz.
W skład tego zestawu wchodzą trzy małe buteleczki wyjątkowych, dwunastoletnich whisky typu single malt. Pikantna i dymna "Inchmoan", świetnie zrównoważona "Since 1814" oraz delikatnie słodka i owocowa "Inchmurrin".
Whisky single malt od Dalmore. Spędziła ona 12 lat w beczkach. 9 lat spędziła w beczkach po bourbonie, aby następnie 3 lata leżakować w beczkach po Sherry, które samo w sobie miało 30 lat. Proces ten nadaje jej wyjątkowego charakteru cytrusów, czekolady z elementami wanilii.
Whisky pochodząca z regionu Lowland w Szkocji.
Tullibardine 228 Burgundy Finish to szkocka single malt whisky z regionu Highlands, dojrzewająca początkowo w beczkach po bourbonie, a następnie finiszowana przez około 12 miesięcy w 228-litrowych beczkach po winie czerwonym z Burgundii. Destylarnia Tullibardine, znana z rodzinnego charakteru i pełnej kontroli nad produkcją, sięga tradycjami 1949 roku i korzysta z krystalicznej wody źródła Danny Burn. Dzięki finiszowi w beczkach po burgundzie whisky zyskuje głęboki, rubinowy odcień i niezwykle złożony profil smakowy.
Bies Whiskey edycja Qvevri to whiskey finiszowana w beczkach po winie Qvevri z Winnicy Płochockich.
Ta whisky to misterny portret elegancji i głębokiego smaku, ukoronowany przez lata staranności destylacyjnej w sercu Speyside. Wyjątkowa destylarnia, wzniesiona na fundamentach historii nad rzeką Isla, odkrywa w swojej limitowanej edycji sekrety, które kształtują jej niepowtarzalny charakter.
Aromat otwiera delikatna nuta brzoskwini, spleciona z waniliowym akcentem i słodkim toffi, zapraszając każdego na przyjemną podróż przez letnie ogrody owoców. Smak to prawdziwy festiwal tropikalnych owoców, w którym soczystość ananasa i mango współistnieje z subtelną nutą prażonych migdałów, nadając destylacji niezwykłą głębię i złożoność.
Finisz jest długi i niezwykle gładki, z delikatną nutą skórkową, która kończy degustację w harmonijnym akordzie.
14-letni single malt Scotch whisky, dojrzewający w unikalnej mieszance beczek po Madeirze i bourbonie. Każde wydanie serii Anthology przekształca mityczne stworzenie, zacierając granice między rzeczywistością a legendą, tak jak mistyczny jednorożec, który zdobył wyobraźnię wielu. Po triumfalnym debiucie Harpy’s Tale, A Unicorn's Tale zaprasza miłośników whisky do odkrywania nowej narracji i doświadczania magii Ardbeg.
Whisky pochodząca z dość nieoczywistego kierunku, gdyż została wyprodukowana na Taiwanie. Leżakowała ona w beczkach po Sherry, co nadało jest ciekawego, słodkiego charakteru.
Whiskey finiszowana w beczkach po winie Pinot Noir z wielkopolskiej Winnicy Powiercie.
10-cio letnia szkocka whisky Aerstone dojrzewająca w nadmorskich beczkach. Aromaty nugatu, miodu oraz pomarańczowych cukierków. Finisz średni pozostawiający na podniebieniu smak goździków i wanilii
Ta wykwintna 12-letnia whisky single malt pochodzi z renomowanej destylarni Loch Lomond, która wzięła swoją nazwę od zapierającego dech w piersiach jeziora, które zdobi pobliski krajobraz, znany ze swojego spokojnego piękna i bogatego folkloru. Położona w sercu szkockich wyżyn, Loch Lomond nie tylko inspiruje destylarnię, ale także odzwierciedla głęboką więź z naturą i rzemiosłem.
Charakteryzująca się głęboko owocową esencją, ta whisky jest produkowana z destylatów leżakowanych w trzech różnych rodzajach beczek: bourbon, beczkach do ponownego napełniania i beczkach ponownie zwęglonych. Ta wyjątkowa kombinacja, obok mistrzowskiego kunsztu Mistrza Destylarni Michaela Henry'ego, daje w efekcie whisky o niezwykłej równowadze i złożoności.
The Glenrothes Makers Cut dojrzewa w beczkach pierwszego napełnienia od sherry. Single Malt z kolekcji Soleo, wypełnia elegancką, okrągłą butelkę w której zawarta jest moc 48,8% alkoholu.
Whisky single malt, początkowo leżakowana w beczkach po bourbonie pierwszego napełnienia, następnie leżakowana w beczkach po sherry Pedro Ximenez przez około 12 miesięcy.. Rezultatem jest doskonale zbilansowane połączenie słodyczy, pikanterii i smaku typowego dla whisky Campbelltown.. Zapachy obejmują krem karmelowy, toffi, miód, karmelowe owoce, jabłko, brzoskwinię i morską bryzę.. Początkowy smak jest słodki z nutami wanilii i solonego karmelu.. Wpływy morskie szybko rozwijają się w bogate, pikantne i owocowe smaki karmelizowanych owoców, toffi i krówek.. Na finiszu ciepłe nuty wanilii, dębu i przypraw..
Zimowa edycja Szkockiej whisky Glenmorangie. Finiszowanie w beczkach po winie Marsala nadała jej klasycznych aromatów owoców. Aromaty toffi łączą się z miodem oraz kwiatami. Odrobina pikanterii w smaku połączona z typowo zimowymi smakami zimy, takimi jak cynamon czy goździki.