- Obecnie brak na magazynie
Aby uzyskać swój karaibski charakter, rum ten 2 lata spędził w dębowych beczkach. Dzięki temu odwdzięcza się lekką słodyczą połączoną z posmakiem słodkich cytrusów.
Compañero Elixir Extra to unikalny rum mieszany z interesującą historią. Łączy dwa z najpopularniejszych rumów Compañero: pomarańczowy Elixir Orange oraz 12-letni Extra Anejo. Pomysł powstał kilka lat temu podczas festiwalu rumu, kiedy nieznany gość wymieszał te dwa rumy w jednej szklance, tworząc wspaniałą mieszankę, która oczarowała personel. W odpowiedzi na pozytywny odbiór, wytwórnia wydała limitowaną edycję zaledwie 9 778 butelek, które zawierają etykietę twórczo łączącą wzory obu rumów.
Rum ma bursztynowy kolor z brązowo-złotymi refleksami, a jego aromat ujawnia nuty kakao, pomarańczy, kwiatów, czekolady i drewna. Na podniebieniu jest łagodny i aromatyczny, z akcentami pomarańczy, czekolady, mięty i orzechów, a końcówka ma średnią długość i zawiera nuty dębu, kwiatów, ziół oraz pomarańczy.
Compañero Elixir Extra to unikalny rum mieszany z interesującą historią. Łączy dwa z najpopularniejszych rumów Compañero: pomarańczowy Elixir Orange oraz 12-letni Extra Anejo. Pomysł powstał kilka lat temu podczas festiwalu rumu, kiedy nieznany gość wymieszał te dwa rumy w jednej szklance, tworząc wspaniałą mieszankę, która oczarowała personel. W odpowiedzi na pozytywny odbiór, wytwórnia wydała limitowaną edycję zaledwie 9 778 butelek, które zawierają etykietę twórczo łączącą wzory obu rumów.
Aby uzyskać swój karaibski charakter, rum ten 2 lata spędził w dębowych beczkach. Dzięki temu odwdzięcza się lekką słodyczą połączoną z posmakiem słodkich cytrusów.
Połączenie dwóch destylatów z Jamajki oraz Trynidadu, co świadczy, że rodowód ma prosto z Karaibów. Następnie niemalże 15 lat spędził w beczkach po amerykańskim bourbonie. Wyczuwalne aromaty czekolady, dębiny oraz cytrusów.
Rum Serum Mamie, to trunek, który powstał w Panamie, z wysokiej jakości tamtejszych rumów. Ciekawostką jest, że do jego produkcji wykorzystano również wanilii, toffi czy ziaren kakaowca. Wszystkie te elementy wyczujemy w każdym łyku, co przeniesie nas do pięknej Ameryku Środkowej.
Kubański rum, który przez 9 lat dojrzewał w beczkach. Okrągły aromat bogaty w przyprawy oraz smak wanilii.
Havana Club Añejo 7 Años to kwintesencja kubańskiego rumu, starzonego przez co najmniej siedem lat w beczkach z białego dębu. Charakteryzuje się wyjątkowym aromatem, w którym dominują nuty kakao, wanilii, cedru, słodkiego tytoniu oraz owoców tropikalnych. W smaku zmysłowy i aksamitny na początku, przechodzi w harmonijną i złożoną kompozycję kakao, wanilii, kasztanowca i trzciny cukrowej, wzbogaconą akcentami karmelizowanych owoców tropikalnych i subtelnym dębowym finiszem.
Rum ten przez 11 lat leżakował w beczkach, czego efektem jest gładki smak czekolady, toffi oraz kremu brulee w akompaniamencie owoców.
La Hechicera Reserva Familiar to wyjątkowy, kolumbijski rum dojrzewający od 12 do 21 lat w beczkach z białego dębu amerykańskiego. Produkowany w gorącym i wilgotnym klimacie Barranquilli, zyskuje głęboki, wytrawny charakter oraz bogactwo aromatów. W nosie dominują nuty toffi, wanilii, skórki pomarańczowej i suszonych owoców. W smaku wyraźna jedwabista gładkość przeplata się z akcentami tytoniu i palonej kawy, nadając rumowi elegancję i intensywność. Finisz jest długi, z wyraźnym dębowym charakterem oraz mineralną nutą, które pozostają na podniebieniu, czyniąc każdy łyk prawdziwą podróżą po karaibskich smakach.
Inspirowany czerwonymi owocami bananowca, które zapewniają cień drzewom kawowym w Salvadorze. Posmak słodyczy banana przeplata się z nutą jagód. Idealny do serwowania w drinkach, dzięki swojemu zaskakującemu owocowemu aromatowi.
Rum pochodzący z Trynidadu, swoją nazwą nawiązuje do mitycznej ogromnej ośmiornicy, która zatapiała statki. Swoją charakterystyką jednak trochę od tego odchodzi. Aromat uraczy nas głownie przyprawami takimi jak goździki, cynamon czy ziele angielskie. W smaku wyczujemy toffi, wanilii czy chociażby pieprzu.
Batavia Arrack to wyjątkowy destylat z melasy trzcinowej, produkowany wyłącznie na indonezyjskiej wyspie Jawa – jego historia sięga XVII wieku. Nazywany „rumem Indonezji”, wyróżnia się fermentacją z dodatkiem lokalnych dzikich drożdży hodowanych na czerwonym ryżu, co nadaje mu unikalny charakter.
Destylowany jest w tradycyjnych alembikach według dawnych chińskich metod. Efektem jest bogaty, głęboki smak, który długo pozostaje na podniebieniu.
Rum Takamaka White to łagodny kreolski destylat, wyróżniający się kremową teksturą i naturalnym aromatem. Wyważone tropikalne nuty owocowe oraz subtelne akcenty przypraw są doskonale wyczuwalne zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Ten lekki, tropikalny aperitif świetnie sprawdza się w drinkach takich jak Mojito, Cuba Libre, Daiquiri czy Piña Colada.
Rum słodki o aromacie mocno zrównoważowanym w kierunku miodu trzcinowego, z subtelnymi nutami wanilii, soczystych, delikatnie prażonych dębów, karmelu i suszonych owoców. Początkowy smak ujawnia słodką i nektarową jakość, która stopniowo przechodzi w pełne ciało o poważnym, ale nie dominującym charakterze. Delikatne nuty wanilii i drewna rozkwitają na podniebieniu, tworząc niezwykle gładkie wrażenie. Śmiałe, dojrzałe i słodkie smaki wanilii rozwijają się ku końcowi, zapewniając jedwabiste, długotrwałe i luksusowe wykończenie.
Aromatyczny i słodki blended rum z Panamy, wzbogacony owocowymi i pikantnymi składnikami. Wykorzystywane rumy mają co najmniej sześć lat, są destylowane z melasy przy użyciu typowego procesu kolumnowego i mieszane razem po sześcioletnim okresie dojrzewania.
Rum z 2009 roku z destylarni Foursquare na Barbadosie, w którym mieszają się rumy typu pot i column still. Płyn dojrzewał na Barbadosie w beczkach po bourbonie przez 12 lat i został zabutelkowany z mocą 60% w ramach Exceptional Cask Selection.
likier na bazie rumu Legendario o wspaniałym smaku truskawek i aromacie pełnym owoców, tracimy cukrowej oraz cytrusów.
Rum ten dojrzewa przez conajmiej 5 lat w dębowych beczkach w samym sercu wyspy Trynidad na Morzu Karaibskim. Charakteryzuje się on niezwykle intrygującym smakiem i aromatem z nutą czekolady, przypraw, owoców oraz wanilii.
Rum premium, pochodzący z Filipin z wyspy Negros. Z tamtej wyspy również pochodzi trzecia cukrowa, na bazie której został wytworzony w tradycyjnych alembikach, aby następne 10 lat spędzić w dębowych beczkach po bourbonie. Cały ten proces sprawia, że rum ten uraczy nas owocowym aromatem, bogatym w wanilię, cytrusy czy dębinę z beczki. W smaku wyczujemy również wanilię w połączeniu toffi, cynamonem oraz rodzynkami.
Legendario Elixir de Cuba to rum pochodzący prosto z Kuby. Leżakował on w dębowych beczkach, co nadało mu wyjątkowego charakteru. Tutaj w wydaniu i pojemności 50 ml.
Pusser’s Gunpowder to wyjątkowy rum powstały z wyselekcjonowanych destylatów z Gujany, łączący tradycje destylacji alembikowej i kolumnowej. Uznany przez magazyn Forbes za jeden z 10 najlepszych rumów na świecie, wyróżnia się bogactwem smaku i głębią charakteru. Doskonały zarówno do degustacji w czystej postaci, jak i jako baza do wyrafinowanych koktajli.