Ptu Lakaz od Takamaka to rum wyjątkowy. Starzenie go w 4 różnych beczkach oraz idealnie dobrana mieszanka przypraw sprawia, że rum ten charakteryzuje się wyjątkowym aromatem suszonych owoców a nawet kakao z przyprawowym finiszem. Całość zapakowana w elegancki kartonik.
-
MenuPowrót
- Strona główna
-
Szampan
-
-
Wino
-
-
-
-
-
Kraj
- Wino Cypryjskie
- Wino Bułgarskie
- Wino Ukraińskie
- Wina Azjatyckie
- Wino Mołdawskie
- Wino Greckie
- Wino Chilijskie
- Wino Czeskie
- Wino Australijskie
- WIno Słoweńskie
- Wino z USA
- Wino Urugwajskie
- Wino z RPA
- Wina Japońskie
- Wino Polskie
- Wino Izraleskie
- Wino Austriackie
- Wino Portugalskie
- Wino Gruzińskie
- Wino Niemieckie
- Wino Węgierskie
- Wino Hiszpańskie
- Wino Włoskie
- Wino Nowozelandzkie
- Wino Argentyńskie
- Wino Francuskie
-
-
-
-
Okoliczność Spożycia
-
-
-
Koniak
-
-
Gatunek
-
-
-
-
Whisky
-
-
Gatunek
-
-
-
-
-
Producent
- Aberfeldy Distillery
- Adelphi Distillery
- Aerstone Distillery
- Amrut Distillery
- Ardbeg
- Ardnamurchan
- Arran
- Auchentoshan
- Baczewski
- Balvenie
- Ben Nevis
- Benriach Distillery
- Blanton's Bourbon
- Bowmore
- Caol Ila
- Carn More Distillery
- Chivas Regal
- Dalmore
- Edradour Distillery
- Elements of Islay
- Elijah Craig Bourbon
- Evan William Bourbon
- Fettercairn
- Glen Scotia
- Glenallachie
- Glendronach Distillery
- Glenfarclas Distillery
- Glenfiddich
- Glenglassaugh
- Glengoyne Distillery
- Glenlivet
- Glenmorangie
- Glenrothes Distillery
- Harris Distillery
- Heaven Hill
- Hedges & Butler Distillery
- Hinch
- Ian Macleods Distillery
- Jack Daniels
- Jameson
- Jim Beam
- Johnnie Walker
- Kaikyo Distillery
- Kavalan
- Kilchoman
- Kingsbarns Distillery
- Loch Lomond Distillery
- Mac-Talla Distrillery
- Maker's Mark
- Midleton
- Mossburn
- Murray McDavid
- Nikka Whisky
- Old Pulteney
- Sadler's Peaky Blinder
- Scapa Distillery
- Signatory Vintage
- Smokehead
- Spirits of Yorkshire Distillery
- Springbank
- Tamdhu Distillery
- Tamnavulin Distillery
- Teeling Whiskey Distillery
- The Irishman Distillery
- The Macallan
- The Whistler
- Three Ships
- Torbhaig
- Tullibardine
- Tullibardine
- Waterford Distillery
- Wemyss Malts
- West Cork Distillers
- William Grant's and sons
-
-
-
Wódka
-
-
Rum
-
-
Tequila
-
-
Gin
-
-
Pozostałe
-
-
-
- Calvados
- Miniaturki
- Miód Pitny
- Cydr
- Bezalkoholowe
- Śliwowica
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy z alkoholami od 500zł do 999zł
- Zestawy z alkoholami od 1000zł do 1999zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
-
-
Prezentowe
-
-
Prezentowe
- Boże Narodzenie
- Skrzynki Drewniane
- Słodkie dodatki do zestawów prezentowych
-
Zestawy Prezentowe
- Zestawy z alkoholami do 100zł
- Zestawy z alkoholami od 100zł do 200zł
- Zestawy z alkoholami od 200zł do 300zł
- Zestawy z alkoholami od 300zł do 400zł
- Zestawy z alkoholami od 400zł do 500zł
- Zestawy z alkoholami od 500zł do 999zł
- Zestawy z alkoholami od 1000zł do 1999zł
- Zestawy Wielkanocne
- Zestawy Prezentowe z Winem
- Zestawy Prezentowe z Szampanem
- Zestawy Prezentowe z Whisky
- Zestawy Prezentowe z Wódką
- Zestawy Prezentowe z Rumem
- Zestawy Prezentowe z Tequila
- Zestawy Prezentowe z Koniakiem
- Zestawy Prezentowe z Ginem
- Zestawy Prezentowe z Innymi Alkoholami
-
-
- NASZ BLOG
DOORLY`S 3 Y.O. WHITE RJ SEARLE BARBADOS FINE OLD 700 ML
White Rum dojrzewa przez minimum 3 lata w małych beczkach przed 3-stopniowym procesem filtracji węglowej, aby nadać końcowemu spirytusowi wyjątkowo czysty i niepowtarzalny smak.
Od jednego z najstarszych i najbardziej prestiżowych producentów rumu na wyspie Barbados pochodzi Doorly's 3 year Old White Rum. Nietypowo dla Białego Rumu, jest on starzony przez minimum 3 lata w małych beczkach przed 3-stopniowym procesem filtracji węgla drzewnego, aby nadać końcowemu spirytusowi niezwykle czysty i unikalny smak. Czysty i kremowy, ale z dużą wagą i złożonością, z dobrze zintegrowanymi aromatami dębu. Idealna do mieszania koktajli.
Pochodzi z Foursquare Distillery, która jest prowadzona przez rodzinną firmę R.L Seale and Co. Gorzelnia ta jest jedną z najbardziej energooszczędnych i przyjaznych środowisku destylarni rumu na świecie. Macaws na froncie reprezentuje rosnącą rzadkość ich asortymentu, z niemal wymarłym Spix Macaw uosabiającym ich najlepszy 12-letni rum.
White Rum dojrzewa przez minimum 3 lata w małych beczkach przed 3-stopniowym procesem filtracji węglowej, aby nadać końcowemu spirytusowi wyjątkowo czysty i niepowtarzalny smak.
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Aby uzyskać swój karaibski charakter, rum ten 2 lata spędził w dębowych beczkach. Dzięki temu odwdzięcza się lekką słodyczą połączoną z posmakiem słodkich cytrusów.
La Hechicera Reserva Familiar to wyjątkowy, kolumbijski rum dojrzewający od 12 do 21 lat w beczkach z białego dębu amerykańskiego. Produkowany w gorącym i wilgotnym klimacie Barranquilli, zyskuje głęboki, wytrawny charakter oraz bogactwo aromatów. W nosie dominują nuty toffi, wanilii, skórki pomarańczowej i suszonych owoców. W smaku wyraźna jedwabista gładkość przeplata się z akcentami tytoniu i palonej kawy, nadając rumowi elegancję i intensywność. Finisz jest długi, z wyraźnym dębowym charakterem oraz mineralną nutą, które pozostają na podniebieniu, czyniąc każdy łyk prawdziwą podróżą po karaibskich smakach.
Rum z Barbadosu, który dojrzewał w beczkach po bourbonie oraz francuskim koniaku.
Matusalem Gran Reserva 15-letni rum, wersja premium rumu firmy Matusalem, dojrzewająca średnio przez 15 lat i destylowana z melasy przy użyciu tradycyjnej metody solera.
Aromatyczny i słodki blended rum z Panamy, wzbogacony owocowymi i pikantnymi składnikami. Wykorzystywane rumy mają co najmniej sześć lat, są destylowane z melasy przy użyciu typowego procesu kolumnowego i mieszane razem po sześcioletnim okresie dojrzewania.
Rum z 2009 roku z destylarni Foursquare na Barbadosie, w którym mieszają się rumy typu pot i column still. Płyn dojrzewał na Barbadosie w beczkach po bourbonie przez 12 lat i został zabutelkowany z mocą 60% w ramach Exceptional Cask Selection.
Limitowana edycja rumu inspirowana charakterem zespołu Rammstein. Starannie dobrane rumy z Jamajki, Trynidadu i Gujany dojrzewały w beczkach po koniaku, nadając trunkowi głębię i wyrazistość. Jamajka wnosi aromaty estrów, Trynidad – delikatne przyprawy, a Gujana – cięższe, melasowe nuty i dębowe tło. Powstały blend zaskakuje harmonią mocy i elegancji. Za projektem stoi duńska firma 1423 World Class Spirits, która wraz z muzykami Rammstein tworzy kolekcję unikalnych alkoholi – dla fanów i koneserów poszukujących niepowtarzalnych smaków.
Rum pochodzący z Gwatemali. Charakterystyczny złoty odcień, wynika z naturalnych procesów. W smaku, bardzo aromatyczny, intensywny z nutami wanilii, orzechów oraz karmelu. Trunek można spożywać solo, lecz równie świetnie sprawdzi się jako dodatek do drinków.
Don Papa Sherry Cask to rum z filipińskim rodowodem. Tworzony w tradycyjnych alembikach trafia do beczek po amerykańskim bourbonie. Później robi się już tylko ciekawiej. Z beczek po bourbonie trafia do czterech różnych beczek po sherry, mianowicie: Pedro Ximenez, Fino, Cream oraz Pablo Cortado. Łącznie cały proces leżakowania rumu w beczkach wynosi 5 lat.
Rum, który idealnie oddaje miejsca w którym powstał, czyli na wyspach Fidżi. W aromacie wyczujemy delikatne nuty kokosa oraz wanilii, w smaku natomiast uraczy nas owocami takimi jak ananas oraz przyprawy.
Rum typu vintage, który 12 lat spędził w beczkach po bourbonie. Zabutelkowany z mocą 60%.
Kubański Rum o cudownym charakterze czego zasługa jest idealne dobranie przypraw.
Rum tworzony w Ameryce południowej, który leżakował w beczkach po bourbonie oraz koniaku. W zestawie z eleganckimi szklankami, które idealne nadadzą się do koktajli na bazie rumu Spytail.
Tiki Lovers powstał z dwóch rumów leżakujących w alembikach, pochodzących z Jamajki oraz Barbadosu, i to właśnie ten z Barbadosu przez 3 lata leżakuje w dębowych beczkach. Wyczujemy w nim aromaty wanilii, owoców czy chociażby przypraw.
Kandyzowana skórka pomarańczy, tlące się cygaro i prażony kokos. Na drugim planie karmelizowane migdały i orzechy laskowe, nugat, drewno cedrowe, marakuja i delikatna morska bryza. W smaku Pełny, elegancki i wytrawny. Na pierwszym planie dym cygarowy, gorzkie kakao, orzechy laskowe i skórka pomarańczy. Po chwili otrzymujemy świeże jagody i przypieczoną piankę marshmallow. Rozgrzewający, satysfakcjonujący finisz.