- Obecnie brak na magazynie
Kubański rum, który przez 9 lat dojrzewał w beczkach. Okrągły aromat bogaty w przyprawy oraz smak wanilii.
likier na bazie rumu Legendario o wspaniałym smaku truskawek i aromacie pełnym owoców, tracimy cukrowej oraz cytrusów.
Kubański rum, powstały na Hawanie w latach 40 XX w.
Opis
likier na bazie rumu Legendario o wspaniałym smaku truskawek i aromacie pełnym owoców, tracimy cukrowej oraz cytrusów.
Kubański rum, który przez 9 lat dojrzewał w beczkach. Okrągły aromat bogaty w przyprawy oraz smak wanilii.
Rum prosto z Kuby, który leżakowały był w dębowych beczkach. Krótkie leżakowanie sprawiło, że barwa z białej zmieniła się na bardzo delikatnie złotą. Aromaty cytrusów oraz gładki smak z nutami drewna.
Rum prosto z Kuby, który leżakowały był w dębowych beczkach. Krótkie leżakowanie sprawiło, że barwa z białej zmieniła się na bardzo delikatnie złotą. Aromaty cytrusów oraz gładki smak z nutami drewna.
Takamaka Zannannan to egzotyczny likier rumowy z Seychelli, bazujący na lokalnym, nieleżakowanym rumie i naturalnych ekstraktach ananasa. Zawartość alkoholu 25 %, objętość 700 ml. Ma czysty, jasno‑bezbarwny kolor i aromat dojrzałego ananasa przeplatanego świeżą trawą trzciny i subtelną pikantnością. W smaku dominują słodkie nuty soczystego owocu tropikalnego, lekką pikantność oraz słodycz trzciny cukrowej. Finisz jest gładki, długo utrzymujący się, z delikatnym pikantnym tłem. Likier wyróżnia się naturalnym charakterem i łatwością picia – doskonały solo, z lodem, z tonikiem lub jako baza koktajlowa. Unikalny wybór dla fanów orzeźwiających trunków inspirowanych klimatem wysp.
Aromatyczny rum z dodatkiem roślin konopi indyjskich, z delikatnie wyczuwalną nutą pikanterii. Alkohol destylowany jest w Amsterdamie.
Połączenie rumów z Trynidadu oraz Barbadosu, które leżakowały w dębowych beczkach. Dead Man's Finger Pineapple ma mocno wyczuwalne aromaty kandyzowanego ananasa, przez co idealnie nadaje się do orzeźwiających koktajli. Świetna propozycja na upalne lato.
To niestarzony rum destylowany z soku trzciny cukrowej. Ma świeży, trawiasty charakter i jest świetny do mieszania w koktajlach.
Destylarnia założona przez dwóch braci prawie 20 lat temu, która rum tworzy ze swoich własnych blendów inspirowanych wyspą na której destylarnia się mieści. Tworzony na Seszelach biały rum wzbogacony jest aromatem kokosa, co nadaje mu wyjątkowego charakteru.
Union Coconut to tropikalny rum z Belize, łączący organiczne prażone płatki kokosa, wanilię z Madagaskaru i peruwiańskie kakao z organicznym jamajskim rumem. Rozcieńczany organiczną wodą kokosową, ma bogatą, gładką konsystencję i zrównoważony smak z nutami kakao, kokosa, masła i wanilii. Aromat to połączenie kakao, kokosa i wanilii, tworzący przyjemny, zachęcający zapach. Zawartość alkoholu to 38%, a butelka ma 0,7 litra. Rum najlepiej smakuje sam, z lodem lub w koktajlach jak Pina Colada czy Coconut Mojito, idealny dla miłośników tropikalnych, bogatych smaków.
Dominikański rum melasowy wykonany według rzemieślniczej receptury. Zaskakująca butelka w środku której mamy kawałki ananasa, laskę wanilii i limonkę. Rum zachwyca swoimi aromatami i słodkością, przenosząc nas w tropikalne wakacje.
Rum Takamaka White to łagodny kreolski destylat, wyróżniający się kremową teksturą i naturalnym aromatem. Wyważone tropikalne nuty owocowe oraz subtelne akcenty przypraw są doskonale wyczuwalne zarówno w nosie, jak i na podniebieniu. Ten lekki, tropikalny aperitif świetnie sprawdza się w drinkach takich jak Mojito, Cuba Libre, Daiquiri czy Piña Colada.
Batavia Arrack to wyjątkowy destylat z melasy trzcinowej, produkowany wyłącznie na indonezyjskiej wyspie Jawa – jego historia sięga XVII wieku. Nazywany „rumem Indonezji”, wyróżnia się fermentacją z dodatkiem lokalnych dzikich drożdży hodowanych na czerwonym ryżu, co nadaje mu unikalny charakter.
Destylowany jest w tradycyjnych alembikach według dawnych chińskich metod. Efektem jest bogaty, głęboki smak, który długo pozostaje na podniebieniu.
Jeden z najbardziej znanych rumów na świcie, produkowany na Karaibach od ponad 145 lat. Charakteryzuje się wyjątkowym dla siebie smakiem i aromatem, uzyskanem wieloletniej produkcji tego trunku.
Takamaka overproof jest klasyczną, najbardziej surową odmianą rumu. Wyczujemy w nim orzechy, tropikalne owoce i zioła. Powstał ze świeżego soku z trzciny cukrowej, któremu zawdzięcza swoją moc i charakter.
Rum pochodzący prosto z Karaibów, a swą nazwę zawdzięcza położonej tam małej wyspie. Oprócz nut charakterystycznych dla alkoholu wytworzonego z trzciny cukrowej, rum ten uroczy nas również smakiem owoców tropikalnych czy przypraw.
Świeży i krystalicznie czysty rum, leżakowany krótko w beczkach z amerykańskiego dębu dla wzbogacenia aromatów, następnie filtrowany przez filtry węglowe aby zachować przejrzystą barwę.
Flor de Caña Extra Seco to 4-letni, niesłodzony rum z Nikaragui, charakteryzujący się wyrazistym aromatem migdałów i wanilii. Doskonale sprawdza się jako baza do tropikalnych koktajli, takich jak Daiquiri czy Mojito.
Biały rum Karukera agricole jest produkowany z soku z trzciny cukrowej rodzaju Blue Cane. Rodzaj ten charakteryzuje się dużym bogactwem cukru i niezwykłym potencjałem aromatycznym.