• Obecnie brak na magazynie
    GEORGIA MOON AMERICAN CORN WHISKEY 700 ML

Corn whiskey to amerykański trunek produkowany z zacieru składającego się w co najmniej 80 procentach z kukurydzy. Jest ona oparta na typowym amerykańskim bimbrze, ponieważ nielegalna whiskey była zazwyczaj produkowana z kukurydzy jako zacieru. Jednak kilka komercyjnych destylarni, takich jak Heaven Hill i Buffalo Trace, zaczęło produkować whisky kukurydziane do sprzedaży detalicznej.


Whiskey jest zazwyczaj destylowana w wysokiej próbie. Niestarzona whisky kukurydziana jest następnie rozcieńczana wodą do najwyżej 62,5 procent alkoholu objętościowo, ale zwykle 40 procent alkoholu objętościowo i butelkowana do sprzedaży detalicznej.


Whiskey może być starzona w używanych lub niespalonych dębowych beczkach, choć praktyka ta odbiega od tradycyjnego moonshiningu. Starzenie zwykle jest krótkie, sześć miesięcy lub mniej, w czasie których whisky absorbuje kolor i smak z beczki, podczas gdy niechciane aromaty i niedogony są zmniejszone. Produkowana jest również odmiana zwana Straight Corn Whiskey, w której whiskey jest przechowywana w używanych lub niezwęglonych pojemnikach z nowego dębu przez 2 lata lub dłużej. Whisky wyprodukowane w ten sposób i starzone przez co najmniej 4 lata mogą być oznaczone jako bottled-in-bond, jeśli spełniają dalsze wymagania.

Opis

Pojemność
700 ML
Zawartość Alkoholu
50%

5 innych produktów w tej samej kategorii: