- Obecnie brak na magazynie
Jasne, świeże chardonnay o aromatycznym bukiecie brzoskwiń i nektarynek. Na podniebieniu soczyste smaki owoców cytrusowych i białej brzoskwini, uzupełnione nutami miękkiego, pikantnego dębu.
Powstała w wyniku destylacji wytłoków z wybranych winogron Prosecco, grappa ta jest strukturalna, a jednocześnie elegancka. Jest świeża i lekka z nutą słodyczy - idealny dodatek do ciast, lodów lub sałatki ze świeżych owoców. Jest w 100% destylowana metodą rzemieślniczą.
Powstała w wyniku destylacji wytłoków z wybranych winogron Prosecco, grappa ta jest strukturalna, a jednocześnie elegancka. Jest świeża i lekka z nutą słodyczy - idealny dodatek do ciast, lodów lub sałatki ze świeżych owoców. Jest w 100% destylowana metodą rzemieślniczą.
Jasne, świeże chardonnay o aromatycznym bukiecie brzoskwiń i nektarynek. Na podniebieniu soczyste smaki owoców cytrusowych i białej brzoskwini, uzupełnione nutami miękkiego, pikantnego dębu.
Elegancka, aromatyczna, miękka i zmysłowa o zapachu róż, tymianku i wanilii. Fantastyczna grappa produkowana przez legendarną rodzinę Nonino, przepełniona jest kwiatowymi aromatami i pikantnymi cytrusowymi przyprawami. Na podniebieniu wyczuwalne są smaki pomarańczy i kwiatów, które w połączeniu z czystością i miękkością spirytusu tworzą eleganckie doznanie grappy.
Grappa Friulana to biała grappa otrzymywana z wyselekcjonowanych wytłoków z białych i czerwonych winogron pochodzących z winnic Friuli. Liczne alkohole, które mają swoje rodzinne miasta w różnych regionach Włoch. Bez wątpienia Nonino Friulana jest najbardziej reprezentatywnym i najstarszym z określonych terytoriów tego europejskiego kraju.
Opakowanie bez kartonika.
W kieliszku żółty i jasny, to łagodne, słodko-gorzkie piękno oferuje karmel i wanilię, wzmocnione przez ziele angielskie i gorzką pomarańczę. Choć Nonino jest najbardziej znane z grappy, warto poszukać tego amaro, aromatyzowanego ziołami z gór Friuli. Polecamy do deserów lub jako ciekawą odmianę negroni.