- Obecnie brak na magazynie
Armaniak o aromacie pełnym suszonych owoców w akompaniamencie kakao a nawet wanilii czy dębu. W smaku uraczy nas bogactwem oraz harmonią.
Clos Martin VSOP oferuje odrobinę imbiru i fiołków, typowych dla piaszczystych gleb, trochę delikatnego dębu i trochę suszonych owoców w nosie. Eleganckie owoce i czysty, żywy finisz.
Dla Very Superior Old Pale Armagnac (VSOP), prawo wymaga minimum 4 lat starzenia. W Clos Martin, nasz VSOP Armagnac dojrzewa w dębowych beczkach przez co najmniej 8 lat przed kupażowaniem. Mieszanka odmian Baco i Ugni-Blanc sprawia, że ten Armagnac jest doskonale nasycony owocami, drewnem i nutami mineralnymi. Doskonały czysty, jako drink po kolacji lub w koktajlach, takich jak Manhattan czy Vieux Carré.
Clos Martin VSOP oferuje odrobinę imbiru i fiołków, typowych dla piaszczystych gleb, trochę delikatnego dębu i trochę suszonych owoców w nosie. Eleganckie owoce i czysty, żywy finisz.
Armaniak o aromacie pełnym suszonych owoców w akompaniamencie kakao a nawet wanilii czy dębu. W smaku uraczy nas bogactwem oraz harmonią.
Tradycyjny Francuski armaniak z rocznika 1994, w eleganckiej drewnianej skrzyni.
Tradycyjny 29-letni Francuski armaniak, w eleganckiej drewnianej skrzyni.
Francuski Armaniak dojrzewający przez 5 lat w beczkach z francuskiego
Eau de vie, leżakowana w beczkach dębowych przez co najmniej 15 lat. Odmiana winogron: Ugni-blanc 60% i Baco 40%, typowa mieszanka Bas-Armagnac. Zapach porzeczek i wanilii. Aromaty pomarańczy i słodyczy. Nuty fig i kakao. Udane połączenie drewna i owoców, dla przyjemnych doznań w ustach.
Armaniak stworzony z dwóch szczepów winogron, Ugni Blanc oraz Baco, z dominacją tego pierwszego. Uraczy nas wyraźnymi aromatami owoców a nawet świeżego chleba czy przypraw korzennych.
Clos Martin VS rozwija delikatne aromaty kwiatowe i cytrusowe. Na początku ma wspaniałe, intensywne podniebienie, które stopniowo ewoluuje do orzeźwiającego, lżejszego finiszu.
Tradycyjny Francuski armaniak z rocznika 1984, w eleganckiej drewnianej skrzyni.
Clos Martin XO oferuje bogate nuty suszonych śliwek, lekkiego toffi i wanilii w nosie. Na początku pojawiają się suche, dębowe taniny, a następnie odrobina przypraw, z wytrawnym, spirytusowym finiszem.
Tradycyjny Francuski armaniak z rocznika 1995, w eleganckiej drewnianej skrzyni.
Edycja ta powstaje z połączenia starannie wyselekcjonowanych destylatów, z których każdy dojrzewa przez wiele lat w beczkach, aż osiągnie swój szczyt jakości. Aby zapewnić optymalne warunki dojrzewania i uniknąć nadmiernej dominacji smaku dębu, nowe beczki używane są jedynie przez kilka miesięcy, po czym destylaty przenoszone są do starszych beczek, gdzie odbywa się ich wieloletnie dojrzewanie