Ormiańska brandy pochodząca z regionu Armawir. W jej skład wchodzą destylaty wytworzone z dwóch odmian gron: Garan Dmak oraz Rkatsitel, które przechodzą przez proces maturacji w beczkach z dębu, trwający co najmniej 3 lata w celu uzyskania lepszych walorów organoleptycznych. W samku wyczujemy czekoladę, wanilię oraz dąb.
Jest 8 produktów.
Brandy pochodząca z regionu Armawir w Armenii. Wytworzona została z destylatów gron dwóch odmian: Kangun oraz Megabuy, które przechodzą przez proces maturacji, trwający około 7 lat. Trunek urzeka swą ciemno-złotą barwą. W smaku wybija się przede wszystkim wanilia i drzewne akcenty.
Trunek ormiański, który wytworzony został z winogron odmiany Kangun, uprawianej na ziemiach Armeńskich. Ciemno bursztynowy kolor zamknięty w zdobnej butelce, skrywa w sobie słodkawy, czekoladowy smak z odrobiną drzewnej nuty. Okrągły smak, rozpływa się w ustach pozostawiając nas z długotrwale utrzymującym się finiszem na podniebieniu.
MANE 5YO BRANDY to jeden z produktów, który przyniósł Proshyan Brandy Factory uznanie wśród konsumentów. Produkowana w limitowanych partiach według tradycyjnych metod, starzona przez co najmniej 5 lat w dębowych beczkach karabaskich z Kaukazu Południowego. Finiszowana przez 3 miesiące w beczkach po wzmocnionym winie. Charakteryzuje się finezyjnym i aksamitnym smakiem, pełnym nut moreli, wanilii, czekolady, wiśni, lekkich ziół i pikantnego imbiru.
ARAKAN XO 8YO BRANDY to jedna z doskonałych brandy w portfolio Proshyan Brandy Factory. Nazwa "Arakan" pochodzi z języka ormiańskiego i oznacza "Mężczyznę". Wersja XO jest tworzona w regionie Ararat z destylatów winogron odmiany Kangun, które leżakują co najmniej 8 lat w klasycznych dębowych beczkach. Charakteryzuje się intensywną barwą i bogatym smakiem, w którym wyczuwalne są nuty czekolady, śliwek, wiśni, wanilii, dębu, imbiru i tytoniu.
Arakan to jedna z wyróżniających się brandy w ofercie Proshyan Brandy Factory. Jej nazwa, pochodząca z języka ormiańskiego, oznacza „Mężczyzna”. Podstawowa wersja VS powstaje w regionie Ararat z destylatów uzyskanych z winogron odmiany Kangun, które dojrzewają przez co najmniej 3 lata w klasycznych dębowych beczkach. W bukiecie aromatyczno-smakowym wyczuwalne są nuty kwiatowe, waniliowe, a także akcenty drzewne i korzenne.
Arakan to jedna z wyjątkowych brandy w portfolio Proshyan Brandy Factory, której nazwa w języku ormiańskim oznacza „Mężczyznę”. Wersja VSOP powstaje w regionie Ararat z destylatów uzyskiwanych z winogron odmiany Kangun, dojrzewających przez minimum 5 lat w klasycznych dębowych beczkach. Charakteryzuje się bursztynowo-złotą barwą oraz harmonijnym smakiem, w którym wyczuwalne są nuty moreli, wanilii, przypraw korzennych i dębu.
Trunek ormiański, który wytworzony został z winogron odmiany Kangun, uprawianej na ziemiach Armeńskich. Ciemno bursztynowy kolor zamknięty w zdobnej butelce, skrywa w sobie słodkawy, czekoladowy smak z odrobiną drzewnej nuty. Okrągły smak, rozpływa się w ustach pozostawiając nas z długotrwale utrzymującym się finiszem na podniebieniu.